szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

Blu-ray bemutató: A víz érintése [Limitált, fémdobozos változat]

A Filmgyűjtés-nek köszönhetően, most megismerkedhettek a tavalyi (bár nálunk csak idén bemutatott) év legmesésebb és leggyönyörűbb filmjének, a tartalomhoz illően szintén csodaszép, limitált, fémdobozos változatával. Guillermo del Toro 4 Oscar-díjat – köztük a legjobb film és legjobb rendezés – nyert alkotását a Bontonfilm Magyarország-nak köszönhetően már mi is a polcunkon tudhatjuk.

Leírás

A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete azonban gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével  felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát: egy különös, kétéltű lényt, aki különös érzéseket ébreszt Elisában. Guillermo del Toro 4 Oscar-díjat nyert filmje a hidegháborús Amerikában játszódó, szokatlan tündérmese. A főszereplők mellett olyan kiváló színészek bukkannak fel a filmben, mint Michael Shannon, Richard Jenkins és Michael Stuhlbarg.

Rövid kritikánk a filmről

A mexikói direktor egy ízig-vérig felnőtt mesével tett gazdagabbá minket, ahol minden összetevő patikamérleggel került kiszámításra. Del Toro tökéletesen adagolja a fantasy elemeket, a brutalitást, a társadalomkritikát, a humort és a romantikát is. Utóbbi miatt kifejezetten nagy dicséret illeti a rendezőt, ugyanis a Víz érintése úgy tud érzelmes és romantikus lenni, hogy egy percre sem érződik mesterkéltnek vagy túl csöpögősnek, amilyen a szerelmes filmek nagy része lenni szokott. Nincs nyálas zenére egymás karjaiba borulás, és nincs autókázás a naplementében sem, mégis érződik, hogy ez a két “teremtmény” mindent megtenne egymásért és ez hatalmas bravúr. Ahogy a történetbe bújtatott társadalomkritikát is dicséret illeti. Szó esik a feketék diszkriminációjáról és a melegek akkori megítéléséről is, igaz ezek néha kissé szájbarágósnak hathatnak. [Bővebb kritika]

Egyéb információk

Stúdió: 20th Century Fox
Játékidő: 123 perc
Gyártási év: 2017
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – DTS-HD-MA 5.1, lengyel – 5.1 (DD), cseh – 5.1 (DD), török – 5.1 (DD), kínai – 5.1 (DD), hindi – 5.1 (DD), thai – 5.1 (DD)
Feliratok: magyar, angol, bolgár, cseh, görög, héber, hindi, horvát, indonéz, izlandi, kantoni, kínai, koreai, lengyel, maláj, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, thai, török, vietnami
Képformátum: 1.85:1 (16:9)
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Extrák

  • Nehéz idők tündérmeséje – kulisszák mögötti kisfilmek
  • Két jelenet anatómiája: Prológus; A tánc
  • Felverni a hullámokat – beszélgetés James Jean illusztrátor közreműködésével
  • Guillermo del Toro mesterkurzusa
  • Mozielőzetesek

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtés Facebook oldalát és Youtube csatornáját.