hétfő, április 15, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Pappa Pia (Pappa Pia – 2017)

Magyar cím: Pappa Pia
Eredeti cím: Pappa Pia
Műfaj: zenés, vígjáték
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Ostorházi Bernadett, Szabó Simon, Dobó Kata
Rendező: Csupó Gábor
Forgatókönyvíró: Divinyi Réka
Játékidő: 90 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪augusztus 15.
Magyarországi moziforgalmazó: InterCom
Korhatár: 12+
Szinkronos előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=sGZzbbkotIU

Csupó Gábor egyenesen Los Angelesből jött vissza Magyarországra, hogy elkészíthesse a Pappa piát. A kérdés az, vajon megéri-e ez valakinek. A hivatalos előzetes alapján a film főszereplője Tomi (Szabó Kimmel Tamás), aki a nagypapáját (Nagy Feró) látogatja meg annak régi csónakházában, aminek a helyére a szomszéd diszkó tulajdonos Wizy (Stohl András) menő szórakozóhelyet akar varázsolni. Tomi és Papi átmenetileg romkocsmát csinálnak a csónakházból, hogy összegyűjtsék a hiányzó összeget az épület megmentésére. Vajon sikerrel járnak?

Nos, a rendkívül hangzatos nevű film (vajon melyik 2008-as amerikai sikerfilm ihlette?!) első ránézésre nem sok izgalmat, viszont annál több régi slágereken alapuló musicalbetétet ígér.

​Szabó Kimmel Tamás az igen hasonló koncepcióra épülő Made in Hungária című zenés vígjátékkal lett híres cirka 9 évvel ezelőtt, az ő alakításának sikerességében 99%-ig biztosak lehetünk, Nagy Feró pedig gyakorlatilag önmagát játssza el az öreg rocker szerepében. Az igazi meglepetés Stohl András lehet, akiről az előzetes alapján még nem tudjuk biztosan eldönteni, mennyit tud kihozni a rá ruházott szerepből.

Feltűnik még Szabó Simon, aki a Moszkva tér óta csak antipatikus, tahó karaktereket játszik, az énekes Korda György, és még Vajna Tímea is tiszteletét teszi egy rövid szerep erejéig. Hát lehet ez a film unalmas?
A 70-es, 80-as évek slágererei, a színes szereplőgárda és a frappáns szövegek („Minden ötlet jó, amiben legalább egy kocsma van!”) könnyed szórakozásra engednek következtetni, némi nosztalgiával kísérve annak a generációnak, aki 20-30 évvel ezelőtt élte a fiatalkorát.

A film augusztus 15-től tekinthető meg a hazai mozikban!Pappa Pia
Vélemény
​A rendező eddig olyan rajzfilmekért volt felelős, mint a Fecsegő tipegők vagy a Simpson család, így, bár a Pappa pia valószínűleg nem az a film lesz, amit 30 év múlva is emlegetnek majd, mégis, egész kellemes végeredménnyel szolgálhat.
Pozitívumok
Negatívumok
80
Ennyire ajánljuk