szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén januárban!

Elit játszma

A film Molly Bloom (Jessica Chastain) igaz történetét mutatja be, aki sportsérülése miatt kénytelen feladni profi síelő karrierjét. A nőt ezután egy pókerklub vezetésével bízzák meg, ahol nem sokkal később a hollywoodi elit legbelsőbb köreiben találja magát. Azonban sokaknak, többek között az orosz maffiának és az FBI-nak is szemet szúr a sikeres vállalkozás.

Ezért várjuk: Mert az eddig forgatókönyvíróként tevékenykedő Aaron Sorkin (Steve Jobs, A közösségi háló, Pénzcsináló) sosem hagyott még minket cserben és ha csak fele olyan jó rendező, mint író, akkor az Elit játszma bizony remek filmnek ígérkezik.

Eredeti cím: Molly’s Game
Műfaj: életrajzi, dráma
Játékidő: 140 perc
Rendező: Aaron Sorkin
Főszereplők: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Chris O’Down
Hazai bemutató: 2018. január 4.
Forgalmazó: Freeman Film

Kicsinyítés

Norvég tudósok megtalalják a megoldást az egyre nagyobb problémákat okozó túlnépesedésre. Egész egyszerűen fogják az embereket és pár centiméteresre zsugorítják őket, így az erőforrások is jóval tovább kitartanak. Az első tesztalanyok közé tartozik Paul (Matt Damon) és felesége Audrey (Kristen Wiig), akik ezzel a különös kísérlettel életük legnagyobb kalandját indítják útnak.

Ezért várjuk: Mert a Kicsinyítés egy hétköznapi problémát (túlnépesedés) eddig nem látott, egyedi módon közelít meg sci-fi és vígjáték köntösbe csomagolva. Másfelől a nem mindennapi színészgárda is bizakodásra ad okot, élükön az Oscar-díjas Matt Damonnal és Christoph Waltzzal.

Eredeti cím: Downsizing
Műfaj: dráma, sci-fi, vígjáték
Játékidő: 135 perc
Rendező: Alexander Payne
Főszereplők: Matt Damon, Christoph Waltz, Kristen Wiig, Hong Chau, Jason Sudeikis, Udo Kier, James Van Der Beek, Neil Patrick Harris, Laura Derm
Hazai bemutató: 2018. január 11.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A legsötétebb óra

A film, a Churchill (Gary Oldman) miniszterelnökké választását megelőző négy nap eseményeit dolgozza fel, amikor is a brit politikus élete legnagyobb próbatétele elé került. El kellett döntenie ugyanis, hogy békeszerződést köt-e a nácikkal vagy a végsőkig harcol ellenük. Mindezt úgy, hogy a brit uralkodó szkepikus volt vele kapcsolatban és saját pártja is szervezkedett ellene.

Ezért várjuk: A fő ok, amiért várjuk a Legsötétebb óra című filmet az egyértelműen Gary Oldman Oscar esélyes alakítása, de a rendező Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés) neve is garancia lehet egy minőségi történelmi filmhez.

Eredeti cím: Darkest Hour
Műfaj: életrajzi, dráma
Játékidő: 125 perc
Rendező: Joe Wright
Főszereplők: Gary Oldman, Lily James, Kristen Scott Thomas, Ben Mendelsohn
Hazai bemutató: 2018. január 18.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Három óriásplakát Ebbing határában

Mildred Hayes (Frances McDormand) lányát meggyilkolták, de a rendőrség nem sokra jut az ügy megoldásával kapcsolatban. A nő ezért kibérel három óriásplakátot a városban, amin nem éppen kedves szavakkal illeti a helyi rendőröket, az élen William Willoughby (Woody Harrelson) rendőrfőnökkel. A helyzet akkor mérgesedik el a rendőrség és az elkeseredett nő között miután az erőszakos Jason Dixon (Sam Rockwell) is belekeveredik az ügybe.

Ezért várjuk: Mert Martin McDonagh-nál jelen pillanatban talán senki sem készít jobb fekete komédiákat és az Erőszakik, valamint a Hét pszichopata és a sicu rendezője ezúttal sem hazudtolja meg magát. Az előzetesek alapján McDonagh újra kényes témákat feszeget, de teszi mindezt egy nagy adag humorral megfűszerezve. Az pedig már az ízelítőkből is tisztán látszik, hogy ez a szerep Francis McDormand-nak újabb Oscar jelölést, de talán még díjat is hozhat.

Eredeti cím: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Műfaj: dráma, krimi, fekete komédia
Játékidő: 115 perc
Rendező: Martin McDonagh
Főszereplők: Francis McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Caleb Landry Jones
Hazai bemutató: 2018. január 25.
Forgalmazó: Fórum Hungary

A világ összes pénze

A világ egyik leggazdagabb emberének, Jean Paul Getty-nek (Christopher Plummer) elrabolják egy szem unokáját. Az emberrablók azonban azzal nem számoltak, hogy az idős férfi legalább olyan zsugori, mint amilyen gazdag. Így mindent megtesznek annak érdekében, hogy pénzt húzzanak ki Gettyből. Ahogy az elrabolt fiú édesanyja Gail (Michelle Williams) is azon ügyködik, hogy a váltságdíj kifizetésre kerüljön és biztonságba tudhassa gyermekét. A nő végső elkeseredésében Getty üzleti tanácsadójához (Mark Wahlberg) fordul, hogy győzze jobb belátásra az idős üzletembert.

Ezért várjuk: Mert egy Ridley Scott film mindig nagy figyelmet érdemel még annak ellenére is, hogy egy jó filmjére jut egy kevésbé jó. De úgy tűnik a Világ összes pénze a jobbak közé fog tartozik. A külföldi kritikusok legalábbis szerették a 80 éves rendező legújabb munkáját. Továbbá arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz a Kevin Spacey-t zaklatási ügyei miatt váltó Christopher Plummer az öreg Getty szerepében.

Eredeti cím: All the Money in the World
Műfaj: életrajzi, krimi, dráma
Játékidő: 132 perc
Rendező: Ridley Scott
Főszereplők: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Christopher Plummer, Charlie Plummer
Hazai bemutató: 2018. január 25.
Forgalmazó: Freeman FilmNémeth Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/