péntek, április 19, 2024

10 érdekesség a 10 éves Transformers: A bukottak bosszúja című filmről

1. A filmet négy napig Jordániában forgatták. A jordán királyi család nagy rajongója a franchise-nak, ezért a stáb rendelkezésére bocsájtották a Jordán Királyi Légierő segítségét.

2. Az egyetemen játszódó jeleneteket a Pennsylvania-i és Princeton-i egyetemeken forgatták. Bár név szerint egyik intézményt sem említik, mégis mindkét intézmény vezetősége úgy érezte, hogy Judy Witwicky jelenetei rombolják egyetemük imázsát.

3. A film egy korai vetítésén Steven Spielberg egyszer csak felkiáltott: “Ez k*rva jó!” Michael Bay-t saját bevallása szerint boldoggá tette a tény, hogy sikerült egy olyan emberből káromkodást kiváltani, aki híres arról, hogy mindig illedelmesen viselkedik.

4. Összesen 29 helyszínen forgatott a stáb. Többek között az Egyesült Államokban, Egyiptomban, Jordániában, Kínaban és Franciaországban is.

5. Űrdongó-nak lett volna egy mondta a filmben, ami a promóciók során látható/hallható is volt, de végső változatba mégsem került be. A karakter hangját kölcsönző Mark Ryan emiatt nagyon csalódott is volt.

6. A 1984-es animációs Transformers film huszonötödik évfordulóján mutatták be az amerikai mozikban.

7. Az egyik forgatókönyvíró, Roberto Orci szerint Leo Spitz szerepét Jonah Hill-nek is felajánlották, aki a forgatókönyv egy példányát is megkapta, de tárgyalásra ezután már nem került sor.

8. A dialógusok során nagyjából 10 Nine Inch Nails szám címe hangzik el, melyek az alábbiak: Only, Closer, Last, Hurt, Vessel, The Wretched, Please.

9. A film 200 millió dollárból készült és világszinten több, mint 800 millió dollárt fialt.

10. Michael Bay azt akarta, hogy Amaury Nolasco ismét bújjon Jorge Figueroa bőrébe, de Nolasco nem tudta elvállalni a felkérést a Szökés című sorozat munkálatai miatt.

Friss

City scape, avagy Budapest sokféle arca: Az Álmatlanság című kiállításon jártunk a Zikkurat galériában

Alvászavar, insomnia, alvásképtelenség. Sokan küzdenek ezzel a problémával. A Zikkurat galériában olyan képzőművészek alkotásait...

Horrortörténeti remekművek részhalmazait kombináló alkotás: Szeplőtlen (Immaculate – 2024) kritika

Sydney Sweeney az Eufória óta az egyik legnépszerűbb színésznővé vált egy olyan filmipari közegben,...

ARA San Juan: Az eltűnt tengeralattjáró minisorozat (ARA San Juan: The The Submarine that Disappeared limited series, 2024 – Netflix) kritika

Ha hirtelen össze kell foglalnom, mit gondolok összességében a Netflix ARA San Juan: Az...

A művész és a társadalom – Szurcsik József: A varázsló kertje című kiállításán jártunk

Szurcsik József képzőművész kiállítása a Műcsarnokban látható. Címe: A varázsló kertje. A címadó képet...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Jurassic Park/World maratont tartanál? – Íme, hogy mennyi időt venne igénybe!

Hosszú várakozás finisébe értünk, hiszen négy év után végre megérkezik a Jurassic World trilógia...

50 éves A keresztapa! Öt kulisszatitok a legendás moziról

Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola alkotás, amely...