vasárnap, július 21, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Mátrix – Forradalmak című filmről

1. Keanu Reeves 15 millió dolláros gázsit kapott ezért a filmért. Jelenléte így percenként 400 ezer dollárjába került a stúdiónak.

2. A speciális effektusokon dolgozó szakemberek, körülbelül két hónapot dolgoztak azon, hogy a végső összecsapás során, a lehető legtökéletesebb esőcseppeket alkossák meg.

3. Az Orákulumot megformáló Mary Alice alakította Laurence Fishburne édesanyját, a színész legelső hivatalos színpadi munkájában, amikor mindössze 10 éves volt.

4. Habár a film 150 millió dollárból készült és több, mint 400-at jövedelmezett világszerte, mégis csalódás volt a stúdió számára, már csak azért is, mert a fél évvel korábban bemutatott második rész közel a dupláját hozta nekik a konyhára.

5. Ian Bliss elsősorban azért kapta meg Bane szerepét, mert halálian tudta utánozni Hugo Weaving-et és részben hasonlított is rá.

6. Az utcasarok, ahol a Neo és Smith közötti végső összecsapás zajlik, az pontosan ugyanaz a sarok ahonnan Neo telefonált a Mátrix első részének végén.

7. Költséghatékonysági okok miatt a Mátrix – Újratöltvét, valamint a Mátrix – Forradalmakat egyszerre forgatták.

8. A Mátrix és a Gépek világa között lévő állomás neve Mobil Ave. A Mobil pedig ezesetben a Limbo szó anagrammája, ami a Föld és a Menny közötti állomás, a katolizmus tanai szerint.

9. A filmben körülbelül 800 darab speciális effektussal megtámogatott beállítás van, ezek közül azonban szinte mindegyik tartalmaz élőszereplős részeket is.

10. Ez volt a második olyan film, ami egyszerre jelent meg hagyományos, valamint IMAX moziban is.

11. Eva Mendes, Samantha Mumba, Brandy Norwood, és Tatyana Ali is szóba kerültek Zee karakterének eljátszására, miután az eredetileg kiszemelt Aaliyah repülőgép balesetben életét vesztette. Végül Nona Gaye kapta meg a szerepet.

12. 129 perces játékidejével ez a franchise legrövidebb része. Ezt követi 136 perccel az első Mátrix, majd a 138 perces Mátrix – Újratöltve.

13. A film végén látható fekete macska ugyanaz a macska, aki a Mátrix első részének híres, “déjá-vu” jelenetében is szerepelt.

14. A parkban játszódó utolsó jelenet az egyetlen olyan a trilógia során, ahol zöld növényzetet és két eget látni a Mátrixon belül.

15. Neo, az angol One (egyetlen/kiválasztott) szó anagrammája.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/