10 dolog, amit még talán nem tudtál a Halálos iramban sorozatról

Az F9 teljes sebességgel pörög a mozikban, nézzünk hát néhány érdekességet a sagáról, amit még talán te sem tudsz!

Szinte hihetetlen, de a Halálos iramban franchise júniusban ünnepelte 20. születésnapját! 2001. június 22-én mutatták be az USA-ban az első részt, ami egy csapásra elindította az autós őrületet, ám biztos vagyok benne, hogy a Universal stúdió sem gondolta, hogy húsz év után tíz filmmel a hátuk mögött még további filmeket fognak készíteni. Nálunk egy kis késéssel, csak 2001. november 1-én kezdték vetíteni a mindössze harmincnyolc millió dollárból készült filmet.

Bár sok mindent tudunk róla, most hoztam néhány kevésbé ismert tényt is, ami talán neked is újdonságként hat!

10. Vin Diesel neve összeforrt Dominic Toretto karakterével, pedig kezdetben nem is őt, hanem Timothy Olyphant-ot nézték ki főszereplőnek, aki nem fogadta el a szerepet. Szerencsénkre.

Halálos iramban
Forrás: Insider

9. A történetet egy 1998-as cikk, a Racer X inspirálta, ami egy dominikai utcai versenyzőről szólt, Rafael Estevez-ről.

8. Diesel húsz millió dollárról mondott le, amikor nem vállalta a szereplést a második filmben. Helyette megcsinálta ötvenezer dollárért a Pitch Black 2. részét. Állítólag nagyon nem tetszett neki a forgatókönyv, a Pitch Black-et pedig nagyon szerette.

7. A harmadik rész végén újra láthatjuk Dominic Torettot, aminek nagyobb sikere volt anno, mint magának a filmnek. Azt hinnénk, hogy Vin Diesel, ezért egy rakás pénzt kapott, pedig igazából egy fityinget sem. Cserébe megkapta a Riddick franchise jogait és a készülő új Halálos iram filmek felett nagyobb kreatív kontrollt – vagyis azóta szólhat bele kvázi mindenbe, ami a sagát illeti. Valószínűleg ennek is köszönheti a sorozat hogy ott tart, ahol – és nem DVD-re készültek a további részek B (vagy ZS) csomagolásban…

6. Luke Hobbs szerepére Justin Lin (a rendező) mindig is Dwayne Johnson-t akarta.

Forrás: koimoi.com

5. A Fast Five (2010) forgatásán nem kisebb vendégük volt, mint maga Thor, vagyis Chris Hemsworth. Hemsworth ugyanis az Elena-t játszó Elsa Pataky férje és épp akkortájt fejezte be a Thor forgatását így volt szabadideje elkísérni feleségét.

Halálos iramban
Forrás: Insider

4. Justin Lin rendezte a 3-6. részig a Halálos iramban filmeket, majd ott hagyta a szériát. Mikor a Universal megkereste az F9 ötletével, beleegyezett, hogy még egy filmre visszatérjen, ám utána Diesel meggyőzte, hogy a 10. és 11. epizódra is maradjon, így ő dirigálja a franchise-t lezáró „trilógiát”.

Forrás: Variety

3. A Halálos iramban 8. részében volt egy verekedős börtön jelenet, ahol A szikla és Jason Statham egymással (is) harcol. Az a jelent inspirálta, hogy elkészítsék a Hobbs és Shaw-t.

Forrás: L.A. Live

2. Amikor az első filmet forgatták, se Jordana Brewster-nek (Mia) se Michelle Rodriguez-nek (Letty) nem volt jogosítványa, így mindkettőjüknek leckéket kellett venniük a forgatás alatt.

Forrás: L.A. Live

1. Michelle Rodriguez nem tudta, hogy visszahozzák majd a karakterét. „Meg akartak lepni. Amikor elmentem megnézni az 5. részt a moziba nem tudtam, hogy később benne leszek, amíg meg nem láttam magam a végén.”

Friss

A fehér ember igenis tud ugrani, avagy ilyen egy szórakoztató remake! – Zsákolj, ha tudsz! (White Men Can’t Jump, 2023 – Disney+) kritika

Kifejezetten rossz előérzetem volt, amikor megláttam, hogy az 1992-es Zsákolj, ha tudsz-ból, ami nem...

A kis hableány (The Little Mermaid, 2023) kritika

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy A kis...

Megvédték Tom Cruise-t nagy covidos botránya miatt

Hatalmas feltűnést keltett világszerte 2020 karácsonya közeledtével az a hangfelvétel, amelyben Tom Cruise magából kikelve...

A Transformers: A fenevadak kora az újrakezdést jegyében készült

Az új, hetedik Transformers-film minden bizonnyal figyelmen kívül hagyja azt az előző öt Transformers-produkciót, amelyet Michael...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Star Wars maratont tartanál? Íme a teljes idővonal, hogy biztosan a helyes sorrendben nézd a filmeket és sorozatokat!

Az Artsomnia szerkesztősége úgy döntött ad egy kis támpontot azoknak, akik szeretnék ledarálni a...

110 érdekesség a Harry Potter és a Legendás állatok filmekről

Már-már ijesztő bele gondolni abba, hogy az első Harry Potter film több, mint húsz...