fbpx
4.5 C
Budapest
vasárnap, március 7, 2021

Wéber Kata: „Nagyon féltem. Úgy éreztem, nem tudom megcsinálni” – Pieces of a Woman interjú részlet

Tavaly, a 77. Velencei Filmfesztiválon debütált Mundruczó Kornél első nem magyar nyelvű filmje, a Pieces of a woman, melyért Vanessa Kirby elnyerte a fesztivál Legjobb színésznőjének járó díját és esélyessé vált az idei Oscarra is.

Mundruczó Kornél és állandó alkotótársa és párja Wéber Kata (forgatókönyvíró) a Deadline „Contender Film Award” szekció keretén belül ült le beszélgetni a Deadline riporterével.

Wéber Kata
Mundruczó Kornél és Wéber Kata/ Kép: Marie Claire

A film egy tragikusan végződő otthonszülés tragédiáját mutatja be, ami után egy nő érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen elszigetelődik a férjétől és a családjától. A történethez Kornél és Kata saját élményeiből merített, mely miatt kiváltképp nehéz volt megírni a forgatókönyvet.

„Nagyon féltem. Szinte úgy éreztem, nem tudom megcsinálni. Nagyon sötét helyen találtam magam és nem voltam benne biztos, hogy elég lenne ez a történet, valamint abban sem, hogy a mélyére szeretnék-e ásni. De aztán azt mondtam Kornélnak, hogy el kell mennem és kezelnem kell ezt a dolgot, ezért Berlinbe utaztam, ahol érzetem egy belső késztetést, hogy írnom kell. Szinte már terápiának éreztem. Nagyon féltem, de írás közben rájöttem, hogy sokkal több van ebben, amiről érdemes beszélni. Nem csak a veszteségről szól, nem csak a tragédiáról. Hanem a kegyelemről, szeretetről és az összetartozásról is, arról, hogy valaki hogyan tud egy ilyen tragédián felülkerekedni és erősebb emberré válni.”

A film január 7-e óta világszerte elérhető a Netflixen. 

ForrásDeadline
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hírdetés

LEGFRISSEBB

Megnyílt a Bethlen Téri Színház pályázata újcirkuszi és online előadások létrehozására

A Bethlen Téri Színház ismét meghirdeti a Találkozások tehetségprogram színházi alkotói pályázatát. Idén, alkalmazkodva a jelenlegi körülményekhez, ONLINE színházi vagy összművészeti produkciók létrehozására adhatják...

Megérkezett a Lupin 2. évadának első előzetese

A héten tették közzé a Netflixen a Lupin sorozat második évadjának teaserét. Az első évad szerethető tolvaj igazságosztója sokunk szívébe belopta magát, és egy...

Szuperhős történetbe burkolt terápia: WandaVízió minisorozat (WandaVision – Disney+, 2021) kritika

Minden hibája ellenére az MCU legnagyobb erőssége, hogy képes tanulni a hibáiból és több-kevesebb sikerrel meg is próbál javítani azokon. Ezáltal már többször mondtam...