Wéber Kata: „Nagyon féltem. Úgy éreztem, nem tudom megcsinálni” – Pieces of a Woman interjú részlet

Tavaly, a 77. Velencei Filmfesztiválon debütált Mundruczó Kornél első nem magyar nyelvű filmje, a Pieces of a woman, melyért Vanessa Kirby elnyerte a fesztivál Legjobb színésznőjének járó díját és esélyessé vált az idei Oscarra is.

Mundruczó Kornél és állandó alkotótársa és párja Wéber Kata (forgatókönyvíró) a Deadline „Contender Film Award” szekció keretén belül ült le beszélgetni a Deadline riporterével.

Wéber Kata
Mundruczó Kornél és Wéber Kata/ Kép: Marie Claire

A film egy tragikusan végződő otthonszülés tragédiáját mutatja be, ami után egy nő érzelmi válságba kerül, és gyászában teljesen elszigetelődik a férjétől és a családjától. A történethez Kornél és Kata saját élményeiből merített, mely miatt kiváltképp nehéz volt megírni a forgatókönyvet.

„Nagyon féltem. Szinte úgy éreztem, nem tudom megcsinálni. Nagyon sötét helyen találtam magam és nem voltam benne biztos, hogy elég lenne ez a történet, valamint abban sem, hogy a mélyére szeretnék-e ásni. De aztán azt mondtam Kornélnak, hogy el kell mennem és kezelnem kell ezt a dolgot, ezért Berlinbe utaztam, ahol érzetem egy belső késztetést, hogy írnom kell. Szinte már terápiának éreztem. Nagyon féltem, de írás közben rájöttem, hogy sokkal több van ebben, amiről érdemes beszélni. Nem csak a veszteségről szól, nem csak a tragédiáról. Hanem a kegyelemről, szeretetről és az összetartozásról is, arról, hogy valaki hogyan tud egy ilyen tragédián felülkerekedni és erősebb emberré válni.”

A film január 7-e óta világszerte elérhető a Netflixen. 

ForrásDeadline

Friss

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...