fbpx
2.6 C
Budapest
vasárnap, március 7, 2021

Megdöntötték a Bosszúállók: Végjáték egyik rekordját

A Detective Chinatown 3 új nyitóhétvégi bevételi rekordot ért el.

Az új kínai blockbuster, a Detective Chinatown harmadik része február 12-én, Holdújévkor jelent meg és megdöntötte a box office nyitóhétvége alatt szerzett legnagyobb bevételi rekordját egy adott országban, amit eddig a Bosszúállók: Végjáték tartott. A 2019-es Marvel film 357 millió dollárt (körülbelül 105 milliárd forintot) szerzett első hétvégéjén az Egyesült Államokban.

Bár a mozik a világ nagy részén zárva vannak, Kína egyike annak a kevés országnak, ahol az új filmeknek moziban lehet premierük. A megnyílt mozik segítségével Kína a világ vezető filmpiaca lett, még úgy is sikerült megelőzniük az Egyesült Államokat, hogy az összbevételük megharmadolódott 2019-hez képest.

A nyitóhétvégék bevételei nagyon fontosak a blockbustereknél, hisz az összbevétel 30-40%-át is kitehetik. A Detective Chinatown 3 398 millió dollárt (nagyjából 117 milliárd forintot) szerzett Kínában az első három napján, ami 41 millió dollárral (vagyis 12 milliárd forinttal) több, mint amit két éve a Bosszúállók: Végjátéknak sikerült szereznie.

Ettől függetlenül a legnagyobb összbevételt szerző film rekordját még mindig a Végjáték tartja, ami valószínűleg egy darabig még így is marad.


ForrásNME
Rigó Péter
Rigó Péter
Sorsfordító volt, amikor gyerekként megnéztem a Donnie Darko-t, és amikor először elindítottam az Underground 2-t. Innentől kezdtek el igazán érdekelni a filmek és a zenék. Azóta nem telik el nap anélkül, hogy ne néznék vagy hallgatnék valami újat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hírdetés

LEGFRISSEBB

Megérkezett a Lupin 2. évadának első előzetese

A héten tették közzé a Netflixen a Lupin sorozat második évadjának teaserét. Az első évad szerethető tolvaj igazságosztója sokunk szívébe belopta magát, és egy...

Szuperhős történetbe burkolt terápia: WandaVízió minisorozat (WandaVision – Disney+, 2021) kritika

Minden hibája ellenére az MCU legnagyobb erőssége, hogy képes tanulni a hibáiból és több-kevesebb sikerrel meg is próbál javítani azokon. Ezáltal már többször mondtam...

Ezüst Medvét nyert Fliegauf Bence filmje a 71. Berlini Filmfesztiválon

Fliegauf Bence legújabb szerzői filmjében, a Rengeteg - Mindenhol látlak című alkotásban nyújtott alakításáért Kizlinger Lillának ítélte a zsűri a Legjobb Mellékszereplőnek járó Ezüst...