Több mint 16 év után ismét visszatér a mozivászonra Van Helsing

Julius Avery (Overlord) rendezésében készül majd a legendás szörnyvadász következő kalandja.

Bizonyára sokan tudják, hogy a Universal Pictures-től sohasem állt távol a szörnyhorrorok műfaja. 1925 és 1956 között nekik köszönhetően jutottak el elsőként a vászonra olyan, mára már legendás karakterek, mint Frankenstein, a Láthatatlan ember, vagy a Lugosi Béla által megformált Dracula. Bár a Universal-féle, klasszikus szörnyeket tömörítő Sötét Univerzum a 2017-es A Múmia rebootjával együtt ment a levesbe, a stúdió érthető okokból nem akarja veszni hagyni azt a temérdek klasszikus karaktert, amiket már hosszú-hosszú ideje birtokol. Ennek megfelelően idén már kaptunk egy egész vállalható A láthatatlan embert, és most úgy tűnik, a jó ideje tetszhalott Van Helsinget is ismét szörnyvadászatra küldik.A karakter hányattatott sorsát remekül jellemzi, hogy a magyar Neocore Games által fejlesztett és kiadott, The Incredible Adventures of Van Helsing címet viselő – egészen kiváló – videójáték-trilógián kívül nem igazán kaptunk semmi értékelhetőt az utóbbi húsz évben a szörnyvadász háza tájáról.

Nemrég kiderült viszont, hogy a rettenetesen sikerült 2004-es film után 16 évvel ismét javában zajlanak egy egyelőre cím nélküli Van Helsing-mozi munkálatai, melynek megrendezését Julius Avery-re bízták. A projekt már rendelkezik egy Eric Pearson (Fekete Özvegy, Thor: Ragnarök) által még korábban írt kész forgatókönyvvel, mely azonban átírásra szorul. Ez szintén Avery feladata lesz.

Magáról a filmről egyelőre szinte semmit sem tudunk azon kívül, hogy nem meglepő módon főleg a horror és thriller zsánerekből merít majd, és a klasszikus Van Helsing-i világ megteremtése fontos célja az alkotóknak.


ForrásCollider

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Dühödt taxisok, robbanásveszélyes politikai krízis és 56-os golyózápor a Blokád új előzetesében

Alig több mint egy hónap múlva, október 20-án már a mozikban lesz látható az...

Tom Cruise mégsem távozik a Mission: Impossible-ből?

Eddig úgy volt, hogy a Mission: Impossible 7-8. része után Tom Cruise kiválik a szériából, Christopher McQuarrie rendezőnek...