Több mint 16 év után ismét visszatér a mozivászonra Van Helsing

Julius Avery (Overlord) rendezésében készül majd a legendás szörnyvadász következő kalandja.

Bizonyára sokan tudják, hogy a Universal Pictures-től sohasem állt távol a szörnyhorrorok műfaja. 1925 és 1956 között nekik köszönhetően jutottak el elsőként a vászonra olyan, mára már legendás karakterek, mint Frankenstein, a Láthatatlan ember, vagy a Lugosi Béla által megformált Dracula. Bár a Universal-féle, klasszikus szörnyeket tömörítő Sötét Univerzum a 2017-es A Múmia rebootjával együtt ment a levesbe, a stúdió érthető okokból nem akarja veszni hagyni azt a temérdek klasszikus karaktert, amiket már hosszú-hosszú ideje birtokol. Ennek megfelelően idén már kaptunk egy egész vállalható A láthatatlan embert, és most úgy tűnik, a jó ideje tetszhalott Van Helsinget is ismét szörnyvadászatra küldik.A karakter hányattatott sorsát remekül jellemzi, hogy a magyar Neocore Games által fejlesztett és kiadott, The Incredible Adventures of Van Helsing címet viselő – egészen kiváló – videójáték-trilógián kívül nem igazán kaptunk semmi értékelhetőt az utóbbi húsz évben a szörnyvadász háza tájáról.

Nemrég kiderült viszont, hogy a rettenetesen sikerült 2004-es film után 16 évvel ismét javában zajlanak egy egyelőre cím nélküli Van Helsing-mozi munkálatai, melynek megrendezését Julius Avery-re bízták. A projekt már rendelkezik egy Eric Pearson (Fekete Özvegy, Thor: Ragnarök) által még korábban írt kész forgatókönyvvel, mely azonban átírásra szorul. Ez szintén Avery feladata lesz.

Magáról a filmről egyelőre szinte semmit sem tudunk azon kívül, hogy nem meglepő módon főleg a horror és thriller zsánerekből merít majd, és a klasszikus Van Helsing-i világ megteremtése fontos célja az alkotóknak.


ForrásCollider

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...