Vámpírakadémia sorozat: hivatalos, bejelentették a széria szereplőit

Érkezik a modernkori Bridgerton, ezúttal vámpírokkal

Pár héttel ezelőtt jelentették be, hogy a Peacock streamingszolgáltató megvette a Vámpírakadémia jogait és sorozatként támasztja fel Richelle Mead regénysorozatát. Az első részből 2014-ben készült mozifilm (Vampire Academy), ami akkor inkább kevesebb, mint több sikerrel debütált: a rajongók és a kritikusok sem voltak odáig érte. Gond volt a marketinggel, a film összerakásával, és néhol persze az egésszel, de a szereplők nagy része – élükön a zseniális Zoey Deutsch-csal – megmentettek valamit a filmből, így kialakult egy rajongói bázisa, akik azóta is a feltámasztásért dolgoztak.

A 2014-es film szereplői: Dominic Sherwood (Christian Ozera), Sarah Hyland (Natalie), Zoey Deutsch (Rose Hathaway), Lucy Fry (Lissa Dragomir), Cameron Monaghan (Mason) és Danila Kozlovskiy (Dimitri). Forrás: The Young Folks

A feltámasztás pedig megérkezett, ahogy a Végzet ereklyéi: Csontváros esetén is – ami a Netflixen futott Shadow Hunters címen –, vagyis a bukott film folytatása helyett sorozatot készít a Peacock Julie Plec vezényletével. Plec neve ismerős lehet a Vámpírnaplók rajongóinak, abban is co-creatorként működött közre, ezúttal pedig rendezőként is fog dolgozni az első évadon. Elmondása szerint a rajongók „Modernkori Bridgerton-t kapnak, vámpírokkal”, ami egy utalás arra, hogy az eddig szinte kizárólag fehérekből álló szereplőket etnikailag sokszínű színészekre „cserélték”.

Az új szereplőgárda. Forrás: Variety

Sissy Stringer a Mortal Kombat-ben (2021) verekedett, ami minden bizonnyal a testőr, Rose megformálásában is segíteni fogja. A venezuelai Daniela Nieves a Five Points-ból és a Boszi-akadémiából lehet ismerős, most a vámpír Lissa Dragomir lesz, Rose legjobb barátnője. Az egyik legfontosabb férfi főszereplő Kieron Moore, aki a Masters of the Air-t forgatja épp, inkább modellként ismert, most pedig Dimitriként fogja Rose életét felperzselni. J. August Richards veteránnak számít és a vámpírvilágot is ismeri, hisz állandó szereplője volt az Angel című sorozatnak, most Dashkovként mozgathatja a szálakat.

A változtatásnak sokan örülnek, sokan viszont nem, ami persze nem meglepő, itt is hasonló reakciók érkeztek, mint a Bridgerton esetén. A könyv rajongói inkább az olvasott világot látnák szívesen a képernyőn, míg a kreatív emberek frissebb szemlélettel közelítik meg a Vámpírakadémia világát, hogy minél több emberhez jusson el. Ennek egyik állomása volt, hogy a karakterek nagy része színes bőrű/ázsiai lett, valamint Mia az egyik női társával bonyolódik majd viszonyba a regényben megszokott Andre Dragomir helyett.

A Vámpírakadémia sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathaway-t két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.

Hamarosan meglátjuk, hogyan közelítenek Richelle Mead világához, addig is olvashatjuk a könyveket és újrázhatjuk a 2014-es Vámpírakadémia filmet.

Friss

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...