Vámpírakadémia sorozat: hivatalos, bejelentették a széria szereplőit

Érkezik a modernkori Bridgerton, ezúttal vámpírokkal

Pár héttel ezelőtt jelentették be, hogy a Peacock streamingszolgáltató megvette a Vámpírakadémia jogait és sorozatként támasztja fel Richelle Mead regénysorozatát. Az első részből 2014-ben készült mozifilm (Vampire Academy), ami akkor inkább kevesebb, mint több sikerrel debütált: a rajongók és a kritikusok sem voltak odáig érte. Gond volt a marketinggel, a film összerakásával, és néhol persze az egésszel, de a szereplők nagy része – élükön a zseniális Zoey Deutsch-csal – megmentettek valamit a filmből, így kialakult egy rajongói bázisa, akik azóta is a feltámasztásért dolgoztak.

A 2014-es film szereplői: Dominic Sherwood (Christian Ozera), Sarah Hyland (Natalie), Zoey Deutsch (Rose Hathaway), Lucy Fry (Lissa Dragomir), Cameron Monaghan (Mason) és Danila Kozlovskiy (Dimitri). Forrás: The Young Folks

A feltámasztás pedig megérkezett, ahogy a Végzet ereklyéi: Csontváros esetén is – ami a Netflixen futott Shadow Hunters címen –, vagyis a bukott film folytatása helyett sorozatot készít a Peacock Julie Plec vezényletével. Plec neve ismerős lehet a Vámpírnaplók rajongóinak, abban is co-creatorként működött közre, ezúttal pedig rendezőként is fog dolgozni az első évadon. Elmondása szerint a rajongók „Modernkori Bridgerton-t kapnak, vámpírokkal”, ami egy utalás arra, hogy az eddig szinte kizárólag fehérekből álló szereplőket etnikailag sokszínű színészekre „cserélték”.

Az új szereplőgárda. Forrás: Variety

Sissy Stringer a Mortal Kombat-ben (2021) verekedett, ami minden bizonnyal a testőr, Rose megformálásában is segíteni fogja. A venezuelai Daniela Nieves a Five Points-ból és a Boszi-akadémiából lehet ismerős, most a vámpír Lissa Dragomir lesz, Rose legjobb barátnője. Az egyik legfontosabb férfi főszereplő Kieron Moore, aki a Masters of the Air-t forgatja épp, inkább modellként ismert, most pedig Dimitriként fogja Rose életét felperzselni. J. August Richards veteránnak számít és a vámpírvilágot is ismeri, hisz állandó szereplője volt az Angel című sorozatnak, most Dashkovként mozgathatja a szálakat.

A változtatásnak sokan örülnek, sokan viszont nem, ami persze nem meglepő, itt is hasonló reakciók érkeztek, mint a Bridgerton esetén. A könyv rajongói inkább az olvasott világot látnák szívesen a képernyőn, míg a kreatív emberek frissebb szemlélettel közelítik meg a Vámpírakadémia világát, hogy minél több emberhez jusson el. Ennek egyik állomása volt, hogy a karakterek nagy része színes bőrű/ázsiai lett, valamint Mia az egyik női társával bonyolódik majd viszonyba a regényben megszokott Andre Dragomir helyett.

A Vámpírakadémia sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathaway-t két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.

Hamarosan meglátjuk, hogyan közelítenek Richelle Mead világához, addig is olvashatjuk a könyveket és újrázhatjuk a 2014-es Vámpírakadémia filmet.

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

Spy/Master – Nemzetközi – magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten...

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...