szombat, május 18, 2024

Trending

Hasonlóak

Északi vizeken: Colin Farrell és Jack O’Connell életre-halálra szóló csatát vív egymással és a természettel az HBO új sorozatában

Tegnap debütált az HBO GO-n az Északi vizeken című új sorozat, amelyet a neves filmrendező, Andrew Haigh adaptált és rendezett Ian McGuire regénye alapján. A parádés szereplőgárda élén Jack O’Connell és Colin Farrell áll: együtt mesélik el a 19. századi bálnavadászhajó történetét, amely az Északi-sark felé veszi az irányt, a fedélzetén egy gyilkossal.

1859-ben járunk. Patrick Sumner (Jack O’Connell) hajósebészként csatlakozik a The Volunteer legénységéhez. Azt reméli, hogy a sarkvidéki bálnavadászat embert próbáló fizikai körülményei között minden másról elfeledkezhet. De a legénység tagjainak, főként a brutális erejű szigonyosnak, Draxnek (Colin Farrell – Úriemberek) az erőszakossága vetekszik az elemek kegyetlenségével. Amikor kiderül az expedíció valódi célja, kirobban a két férfi közötti ellentét, amely egyre távolabbra sodorja őket a szárazföld és a civilizáció biztonságos kikötőitől.

A sorozat szereplőgárdája: Jack O’Connell Patrick Sumner, Colin Farrell pedig Henry Draxe szerepében látható, Stephen Graham mint Brownlee kapitány, Sir Tom Courtenay mint Baxter, Sam Spruell mint Cavendish és Roland Møller mint Otto jelenik meg. A további szereplők Peter Mullan, Philip Hill-Pearson, Kieran Urquhart, Jonathan Aris, Stephen McMillan, Eliza Butterworth, Nive Nielson, Natar Ungalaaq, Jerry Laisa, Ipeelie Ootoova és Keenan Carpenter.

A See-Saw Films és a Rhombus Media koprodukciójában készült lebilincselő új dráma, az Északi vizeken forgatókönyvírója és rendezője a neves filmrendező, Andrew Haigh. A sorozat az angol író és egyetemi tanár, Ian McGuire regénye nyomán keletkezett, amely felkerült a Man Booker-díj hosszú listájára. A forgatás túlnyomórészt a Spitzbergákon zajlott, a stáb és a színészek végig az Északi-sarki-óceán nyílt vizein forgattak. 

A rendező, Andrew Haugh elmondta: „Ian McGuire regénye elevenen megidézi az északi-sarki környezet brutális szépségét, és én tudtam, hogy meg kell próbálnom ehhez hasonló realizmussal közelíteni a sorozathoz is. A nyilvánvaló kihívások ellenére a sarkvidéken történő forgatás tűnt a legjobb megoldásnak. Azt akartam, hogy a saját bőrünkön érezzük a csontig hatoló szelet és a csípős hideget. Meg akartam ragadni azt a félelmet, amely a civilizációtól való távollétből fakad.”

Északi vizeken
Forrás: HBO

A sorozat executive producerei Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning és Emile Sherman a See-Saw Films részéről, Niv Fichman a Rhombus Mediától, valamint Jo McClellan a BBC-től. A sorozat producere Kate Ogborn. Az Északi vizeken a Rhombus Media koprodukciós közreműködésével készült, nemzetközi terjesztéséért a BBC Studios felel.

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.