Hivatalos: folytatódik a Vámpírakadémia – sorozat lesz belőle!

Hivatalos: folytatódik a Vámpírakadémia – sorozat lesz belőle!

Az Alkonyat, a Vámpírnaplók, a True Blood és még tucatnyi vámpíros film és sorozat sikerét igyekezett meglovagolni a 2014-es Vámpírakadémia (Vampire Academy) című film is, ami a hatrészes, azonos című YA könyvsorozat 1. részét dolgozta fel. Nem túlzás azt állítani, hogy a film hatalmasat bukott, de mondhatjuk úgy is, hogy a nézők/rajongók felének tetszett, a kritikusok pedig egyenesen utálták. Csak viszonyításképp: a Rotten Tomatoes-on kritikailag 16, míg a nézők szavazata alapján 55 százalékon áll. 

Be kell vallanom, bűnös vagyok, mert valami miatt én imádom – még ha vannak benne borzasztó részek, idétlen dialógusok és gagyi képi megoldások is… A szereplők többsége egyébként remek választás volt, így felfedezhettük a főszereplő Rose Hathaway-t alakító Zoey Deutch-ot is, aki egyébként a Vissza jövőbe filmsorozatból ismert Lea Thompson lánya, az azóta a Gotham sorozatban Jokerként sikereket elért Cameron Monaghant, Dominic Sherwoodot, aki remek árnyvadász volt a Shadow Hunters-ben, az orosz Danila Kozlovskiy-t, aki Oroszország egyik elsőszámú szupersztárjává nőtte ki magát, és nem utolsó sorban az azóta A koronával hatalmas magasságokig jutó Claire Foy-t is.

A rajongók lobbijának köszönhetően az NBC felkarolta a produkciót és Julie Plec executive producer értő kezeire bízta. Hogy miért mondom, hogy értő? Mert Plec irányította a Vámpírakadémia munkálatait is, így úgy tűnik, végre méltó helyére kerül Rose és Dimitri  (a Vámpírakadémia-sorozat producere) sorsa.

Több részletet vagy a szereplőket egyelőre még nem jelentettek be, de azt már tudjuk, hogy az NBC streamingplatformjára, a Peacock-ra fog érkezni a sorozat.

Vámpírakadémia
Vámpírakadémia könyvborító. Kép: Amazon

A világsikerű sorozat első kötetében Lissa Dragomirt és Rose Hathaway-t két év bujkálás után elfogják és visszazsuppolják a Montana erdőségeinek mélyén megbúvó Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Az akadémia falain belül a két lánynak különböző viszálykodással, rosszindulatú pletykákkal, tiltott szerelemmel és fenyegetésekkel kell megbirkóznia. De mindketten tudják, hogy a legnagyobb veszély a kapukon kívülről leselkedik rájuk.

Friss

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

A titokzatos nő kritika (Decision to Leave/Heojil kyolshim, 2022) – A bűn, és a szerelem összefonódása

Ez az alkotás, annak a Park Chan-wooknak a legújabb műve, akinek az életművében már...

Babylon kritika (Babylon, 2022) – Betekintés Hollywood legmélyebb bugyraiba

Damien Chazelle korunk egyik legnagyobb tehetsége. Még csak 37 éves, de már olyan nagyszabású...

Az ember, akit Ottónak hívnak kritika (A Man Called Otto, 2022) – Egy svéd film nem „svédelt” változata

Ha valaki olvasta Fredrik Backman „Az ember, akit Ovenak hívnak” cím könyvét, az valószínűleg...
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.

Hasonlóak

A szolgálólány meséjének 5. évada szeptember 15-én érkezik az HBO Maxra

June-nak szembe kell néznie Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben azzal küzd, hogy újra meghatározza...

Sárkányok háza – bárki nevelhet saját sárkányt a DracARys appal

A Sárkányok háza című új, saját gyártású sorozat augusztus 22-i premierjére készülve az HBO Max ugyanis...

Megvan a Rick és Morty hatodik évadának premierdátuma

A felnőtteknek szóló animációk műfajában élenjáró Adult Swim csatorna bejelentette, hogy a kétszeres Emmy-nyertes Rick...