vasárnap, április 21, 2024

Tökéletes hang 3. (Pitch Perfect 3 – 2017) [Kritika]

Íme, hát már el is érkeztünk a hollywoodi musicalszéria harmadik részéhez. Sőt, mi több, Anna Kendrick és Hailee Steinfeld színésznő, úgy nyilatkoztak, hogy nekik a folytatáshoz is lenne kedvük. Egyértelmű, hogy a korábbi nagyszerű eredmények után a filmkészítői is ezen a véleményen vannak. Hiszen kijelenthetjük, hogy elég nehezükre esik elengedni a Barden Bellákat. Az első produkciót 17 millió dollárból forgatták le, azonban a másodikra már 29 milliót áldoztak. Sikerességüket jól mutatja, hogy összbevételük meghaladta a 400 millió dollárt is. A rendezést Trish Sie (Step Up – All In) vállalta, a producer (és állandó szereplője is egyben) Elizabeth Banks volt. Természetesen, a harmadik részben is a nézők által már megkedvelt a capella énekcsoport szórakoztató kalandjait követhetjük nyomon. A történet szerint, főhőseink már lediplomáztak és éppen azon vannak, hogy saját életet és karriert tudjanak maguknak kialakítani. Ám, sajnos terveik nem úgy sülnek el, mint ahogy azt szeretnék. Így jobb híján a lányok még egy utolsó dalolásra összeállnak.

A címszereplőt vagyis Becat ismét Anna Kendrick (A könyvelő, Gyilkos páros, Fifti-fifti, Alkonyat) alakítja. Szerintem, a 32 éves amerikai színésznő, énekesnő hangjára ezúttal sem lehet panaszunk. Már 13 évesen Broadway musical-ben énekelt, amiért Drama Desk Award-ra és Tony-díjra is jelölték (utóbbi díjnak ő volt a második legfiatalabb jelöltje). Az igazi áttörést a hírhedt vámpírrománc, az Alkonyat című film hozta meg számára, amiben Jessica Stanley-t alakította. Na de vissza a dalolászó csajokhoz…Szeretném megemlíteni a másik központi szereplőt (Fat) Amy-t, akit a 37 éves ausztrál stand-up komikus, színésznő Rebel Wilson játszik (Harmadnaposok, Agyas és agyatlan). Amy feladata, hogy folyamatosan vicceket zúdítson ránk, amelyek általában jók olykor viszont kicsit gyengécskék. Ebben a részben ismét hangsúlyosabb feladatot kap Hailee Steinfeld (Egy magányos tinédzser, Szerelemre hangszerelve) színésznő és karaktere, Emily. Ha folytatódik a széria akkor ő biztosan elsődleges szerepben tündökölhet majd. Végül, de nem utolsó sorban: John Michael Higgins (Szakíts, ha bírsz, Rossz tanár) és Elizabeth Banks (Az éhezők viadala, Power Rangers) párosa újfent gondoskodik a világ legkülöncebb dalverseny közvetítéseiről.

Úgy gondolom, hogy a széria kedvelői ebben a részben sem fognak csalódni. Ugyanis, a filmkészítők munkáján érzékelhető, hogy szeretnek ezekkel a dalos pacsirtákkal együtt dolgozni (a forgatások biztos jó hangulatban telhettek). Ezúttal, viszont megpróbáltak még több divatos és trendi zenét beleszőni a sztoriba. Remélve, hogy mindenki talál majd egy dalt a sok közül, amit aztán hazafelé dúdolhat. Az alkotók jól tudják, hogy a szereplők eltúlzott és esetlen karaktere teszi viccessé a sorozat összes darabját. Így a színészeket sem sajnálva igyekeznek minket zavarba hozni a sokszor nem mindennapi párbeszédekkel. Ugyanakkor mindenki személyisége rendkívül aranyos és csupa szív. Ezenkívül a rendezőnő bravúrja, hogy a Barden Belláknak egytől-egyig lehetőségük van a színpadi csillogásra. Ettől független, a harmadik résznek is ugyanaz a felépítése, mint az előzőknek. Egyik sarokban a kissé ügyetlen de nagyon szimpatikus Barden Bellák, a másikban pedig egy ellenszenves trillázó kórus és persze egy verseny, amit mindenki megakar nyerni. Egy biztos, hogy senki és semmi sem állhat a Bellák útjában. Ugyan a trilógia utolsó gyöngyszeme sem tudta felülmúlni az elsőt, viszont nekem a másodiknál jobban tetszett (bár újfent hiányoltam a Pohár-dalt). Valószínű, hogy a harmadik rész is jól szerepel majd a kasszáknál, vagyis készülhetünk a következő részre vagy részekre!

Tökéletes hang 3.
Összességében
A Tökéletes hang 3 számomra egyszer nézős volt, de egy könnyed kikapcsolódásnak még mindig tökéletes. A produkció poénjai többé-kevésbé jók, viszont néha inkább a fárasztó felé hajlanak.
Pozitívumok
Minden karakternek van lehetősége a tündöklésre
A második résznél jobban sikerült...
Negatívumok
...de az első nyomába sem ér.
A cselekmény nem sokat változott az előző két rész óta
65
Értékelés
Hírdetés

LEGFRISSEBB