fbpx
3.5 C
Budapest
vasárnap, május 9, 2021
KezdőlapZeneKritikákThe Ocean - Jurassic / Cretaceous feat. Jonas Renkse (Katatonia) (2020 július):...

The Ocean – Jurassic / Cretaceous feat. Jonas Renkse (Katatonia) (2020 július): Dalkritika

Az idén megjelenő új The Ocean lemezről megérkezett az első kedvcsináló. A földtörténeti korszakokról mesélő albumsorozat ambiciózus jellegét már magában ennek a dalnak a hossza is remekül tükrözi: azon felül, hogy közel 13 és fél percben foglalja magába mondanivalóját, a két korszak együtt 135 millió évet foglal magába. Ez a fajta megközelítés rendkívül intelligens és következetés szerkesztési stratégiát sugall.Az évek múlásával egyre nyilvánvalóbb, hogy a zenekarvezető/gitáros Robin Staps-nek remek ízlése van a gitárhangzás- és a sound design területeken, ugyanakkor ezalkalommal a lábdobok enyhén elvesztek a keverés során és csak tompán puffognak valahol a háttérben, a felfelé kapaszkodó gitárok javára, valamint a pergők is egészen élesre sikeredtek.

The Ocean

A dal közepe táján, ahogy “korszakot váltunk”, beköszön egy hangulatos szintetizátor téma, amit talán még Philip Glass is megirigyelne. A The Ocean már régóta kísérletezik elektronikus betétekkel és mostanra kifejezetten organikus rétegévé vált a zenének. További érdekesség, hogy a track-et vokálisan segíti Jonas Renkse, a Katatonia frontembere is. Sajnos Renkse hangfekvése közel megegyezik Loïc Rossetti énekesével, így ezafajta koprodukció nem tud igazán ütőképes meglepetéssel szolgálni.VÉGSŐ PONTOZÁS

Mixing/Mastering
70 %
Dalszöveg
70 %
Külcsíny/Koncepció
100 %
Ön/stílusazonosság
90 %
Hangszeres játék/Sound design
90 %

Összegzés

Tizenhárom percnyi hanganyag megterhelő lehet, de a Jurassic / Cretaceous érdekes hallgatnivaló, valamint az érdeklődő fülnek biztosan meghozza a kedvét az albumhoz.
Hírdetés

KI NE HAGYD!