péntek, július 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Zúzz a kiskutyákért: ilyen volt a Tetovált Állatmentők Fesztivál

A Tetovált Állatmentők Fesztivál két dologra emlékeztet. Az első, hogy minden évben rengeteg kisállat kerül az utcára. Szerencsésebb esetben olyan szervezetek gondjai alá kerülnek, mint a Tetovált Állatmentők, a Fogadjörökbe vagy a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát, de fontos felhívni rá a figyelmet, hogy nem minden kidobott házikedvenc ilyen szerencsés!

A második dolog, hogy a metál egy igazi olvasztótégely, amiben rengeteg dolog elfér, ezért a műfaj soha nem állt messze a politikától, az emberi jogoktól vagy a környezet- és állatvédelemtől.

Tetovált Állatmentők
Karubaan a Tetovált Állatmentők Fesztiválon (kép: Fedor Bence / Kill Monday Management)

Valószínűleg a Kill Monday Management is felismerte ezt a két pontot, hiszen nagyszabású jótékonysági minifesztivált szervezett a Tetovált Állatmentők megsegítésére. Az eseményen 13 zenekar lépett fel, és a helyszínen jelen volt a szervezet is, hogy örökbefogadásra buzdítsák a megjelent metálosokat.

Tetovált Állatmentők
Santa Muerte az Analog Music Hall nagytermében (kép: Fedor Bence / Kill Monday Management)

Az esemény jellege miatt ezúttal nem szeretnék nagy zeneelemzésbe fogni, pár kedvencet azért mégis megemlítenék. Imádtam a Korubaan elborult UFO-s agymenését, és nagyon remélem, hogy következő alkalommal már az Analog Music Hall nagytermében játszhatnak, hogy a helyi fényesek egy hasonlóan elmebeteg világítást pakolhassanak alájuk. Némileg exhibicionistább mutatvány volt a Santa Muerte, akik a profi sminkjeik mellett még egy balalajkát is hoztak magukkal. Jó volt a Bloody Holly and the RicketZ háromnegyed részben csajos felállása és a The Blindmirrors a kisteremben, valamint igazi profi show keretében tépte le az arcokat a Plasticocean és az Evermind a nagyszínpadon.

A lineup kifejezetten vegyesre sikerült, mindenki megtalálhatta a neki szóló szubzsánert, ugyanakkor a szervezés kicsit szorosra sikeredett talán. Ha valaki minden fellépőt meg akart nézni, gyorsan kellett ingázni a két stage között, nehogy lemaradjon. Ezzel együtt viszont bámulatos teljesítmény, hogy különösebb csúszás egyik színpadon sem történt, hála a profi szervezésnek.

Tetovált Állatmentők Fesztivál
A Plasticocean még a közönség közé is lejött bulizni (kép: Fedor Bence / Kill Monday Management)

Technikailag a nagyterem még mindig lenyűgöző, a világítás és a hang is nagyon rendben van, de az igazi meglepetés, hogy a kisterem is egészen jól szól, ami nem kis teljesítmény!

Tetovált Állatmentők Fesztivál
Fény és vizuál a Plasticocean bulija alatt az Analog Music Hall nagyszínpadán (kép: Fedor Bence / Kill Monday Management)

Nagy szükség volt egy ilyen rendezvényre, és hálás vagyok a Kill Monday Managementnek és a Tetovált Állatmentőknek, hogy összehozták. Ha kedvet kaptál, hogy egy négylábúval zúzz otthon a jövőben, mindenképpen tartsd észben, hogy örökbe fogadni menő!

Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.