csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Tapsviharral debütált Karlovy Varyban a Külön falka

Tegnap tartották Kis Hajni Külön falka című filmjének első vetítését a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában. A teltházas vetítésen az egyszerre szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló  történetet a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta. A film hamarosan a hazai mozikban is látható lesz: a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál szeptember 11-én és 12-én, majd országosan szeptember 30-án kerül a mozikba.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon tartott vetítésre Kis Hajni mellett számos alkotó elkísérte a filmet. Jelen voltak Dietz Gusztáv és Horváth Zorka főszereplők, Berkes Júlia és Zachar Balázs producerek, Prikler Mátyás és Zora Jaurová koproducerek, Szántó Fanni forgatókönyvíró, Nyoszoli Ákos operatőr, Gorácz Vanda vágó, Borsos Oleg zeneszerző, Dušan Kozák hangmester, Sípos Anna gyártásvezető, Nyitrai Anna látványtervező és Giliga Ilka jelmeztervező. A filmet követő közönségtalálkozón az alkotók sokat beszéltek a két szereplő kiválasztásáról, illetve a forgatás kihívásairól.

Külön falka
Fotókredit: Tomáš Novák

Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.