vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

Pizzarománc (Little Italy – 2018) [Kritika]

Donald Petrie rendezőnek olyan vígjátékokat és romantikus komédiákat köszönhetünk, mint A szomszéd nője mindig zöldebb, a Beépített szépség és a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, nekem pedig ezek az alkotások tagadhatatlanul a kedvenceim közé tartoznak. A Beépített szépséget rengetegszer láttam az elmúlt 15 évben és mélyalvásból felébredve is tudom idézni Sandra Bullock beszólásait a filmből, így cseppet sem meglepő, hogy kíváncsi voltam a Pizzarománc című filmre is. Az sem tántorított el, hogy ezt a kicsit megcsavart és „hollywoodosított” Rómeó és Júlia történetre hajazó sztorit sokszor láttuk már TV-ben és moziban egyaránt, és az sem hogy előre tudtam az elejét, a közepét és a végét is, sőt még Hayden Christensen béna barnára festett haja – bizonyára ezzel akarták kanadai olasznak (?) eladni – sem rettenthetett el tőle.

A történet egyszerű: Nikki (Emma Robert – Sikoly 4, Screem Queens) és Leo (Hayden Christensen – Star Wars II – III, Hipervándor) Toronto, Little Italy nevű negyedében élnek gyerekkoruk óta és a legjobb barátok. Családjaiknak közös pizzázója van, azonban az apák összevesznek valamin és indul a véget nem érő gyűlölködés, egymás szívatása és a folyamatos harc, amiért Nikki inkább a londoni tanulást választja, hogy szakács lehessen. Mikor évekkel később haza kell mennie papírokat intézni, újra kezdetét veszik a bonyodalmak, hiszen otthon semmi sem változott. Természetesen a korábbi legjobb barátok között több is lehetne a barátságnál, de a gyűlölködő család és egyéb apró-cseprő gondok miatt – mint például, hogy Leo-nak valószínűleg a fél város megfordult az ágyában – ez nem is olyan egyszerű.

A film legviccesebb jelenetei kétségtelenül a nagyszülőkhöz kötődnek, akiket a Bazi nagy görög lagzi Voula nénikéjeként megismert Andrea Martin és a Leon, a profi Tonyja, Danny Aiello alakít egy nagy adag báj és vicces szituáció kíséretében. Nekik köszönhetően nem csak egy pizzát, hanem egy nagy adag Starbucks kávét is megkívántam a film végére (aki megnézi, érteni fogja, hogy miért). És igen, remekül szórakoztam a filmen, minden további probléma ellenére! Mert ez a film nem akar több lenni annál, ami: egy szórakoztató romantikus vígjáték, – vicces mellékszereplőkkel és klisékkel megspékelve – aminek az az egyetlen célja, hogy kikapcsolódást nyújtson és megnevettesse az embereket.

Nem fogja megváltani a világot – nem is akarja -, a karakterfejlődés teljes hiányát sem szabad rajta számon kérni és a csavarokat is mindenki jó előre sejtheti, de egy percre sem árul zsákbamacskát. Persze, a forgatókönyv lehetett volna olajozottabb, néhány kiegészítés is belefért volna a szereplőkről és a harsány olasz család sztereotípiát is kihagyhatták volna. Mindezek mellett az aranyos tálalásnak és főként a mellékszereplőknek köszönhetően egy igazán szórakoztató és szerethető romantikus vígjátékot tettek az asztalra a készítők, ami remek kikapcsolódást nyújt mindazoknak, akik szeretik ezt a műfaj.


Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés10 Votes
66
Pizzarománc
Összességében
A Pizzarománc című filmet elsősorban azok számára ajánlanám, akik kikapcsolódásra és nevetésre vágynak. Remek randi film, ami nem csak a lányokat szórakoztathatja.
Pozitívumok
Nem árul zsákbamacskát
Könnyed és szórakoztató
Vicces mellékszereplők
Negatívumok
Túlságosan klisés
Tele van sztereotípiával
70
Értékelés
Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.