Szuperhős horror: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) 5. rész kritika (Spoilermentes)

A What if…? ötödik története bebizonyítja, hogy az MCU világában történhetnek bőven rosszabb dolgok is, mint Thanos érkezése.

A What if…? sorozat most jár kb. félidőnél, és sorra pakolja egymásra a meredekebbnél meredekebb ötleteket. A legfrissebb epizód nem lehet nagy meglepetés azok számára, akik rendszeresen olvasnak képregényt, de még így is tartogat meglepetéseket.

What if...?
Zombi Amerika Kapitány. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Hank Pym, a sorozat ügyeletes alkalmi rosszfiúja a Hangya és a Darázs fináléjának variálásával hiába találja meg feleségét, Janetet, a mentőakcióval a Földre szabadítanak egy zombivírust a kvantumvilágból. A krízis újra összehozza a Bosszúállókat, a csapat azonban kudarcot vall és a zombikór megállíthatatlanul terjed a világban. 

Erre a felütésre lép be Bruce Banner, ahogy azt a Végtelen Háború nyitányában is láthatjuk, a jó Dr. Strange helyett viszont sikerül belebotlania a zombi Wong, zombi Vasember és zombi főmágus alkotta trióba. Meg kell hagyni, a túlélők alkotta új Bosszúállók-csapat igencsak meglepő és változatos, ez a fura felállás pedig egyaránt jót tesz az akciónak és a humornak is.

What if...?
Cull Obsidian és zombi Vasember. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Az epizód bőven kedvez a képregények világából érkező rajongóknak is, hiszen az egyik fő fordulatot egyenesen a Marvel Zombies lapjairól ragadták ki, viszont a körülményeken enyhén variálni kellett. A WandaVision révén valahol ez a változtatás még következetes is marad és szép tükörképe a sorozatnak. 

Van még egy csavar a What if…? ötödik részének végén, ami sajnos inkább csak jól mutat, de amint az ember elkezd gondolkodni a logikai láncokon, máris teljesen értelmetlenné válik. Előnyére legyen mondva, tényleg mutatós a lezárás és növeli a „cool” faktort.

What if...?
Zombie Scarlett Witch. Kredit: ©Marvel Studios 2021

A What if…? eddigi műsorideje alatt talán az ötödik a leggyengébb rész, de szerencsére még így is élvezhető és találni benne szeretnivaló pillanatokat bőven, valamint a Disney részéről is egy merész vállalás a korhatáros tartalmak irányába.

Friss

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

Repülj vissza az ókori Rómába – Thermae Romae Novae 1. évad kritika (2022 – Netflix)

A Netflix manapság elég híres arról, hogy szinte ontja magából az animéket, a lehető...

A vízi hobbit kalandjai a legmelegebb égövön: A zászlónk halált jelent 1. évad (Our Flag Means Death, 2022 – HBO Max) kritika

Sok érdekes foglalkozás akad ezen a világon, vannak pl. teherautó-sofőrök, meg HR-esek, meg eladók...

„Do ya really wanna, do ya really wanna taste it?”: Peacemaker – Békeharcos 1. évad (Peacemaker, 2022 – HBO Max) kritika

Peacemaker karaktere a tavalyi James Gunn által vezényelt, a The Suicide Squad - Az...