Szuperhős horror: Mi lenne ha…? (What if…?, 2021 – Disney+) 5. rész kritika (Spoilermentes)

A What if…? ötödik története bebizonyítja, hogy az MCU világában történhetnek bőven rosszabb dolgok is, mint Thanos érkezése.

A What if…? sorozat most jár kb. félidőnél, és sorra pakolja egymásra a meredekebbnél meredekebb ötleteket. A legfrissebb epizód nem lehet nagy meglepetés azok számára, akik rendszeresen olvasnak képregényt, de még így is tartogat meglepetéseket.

What if...?
Zombi Amerika Kapitány. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Hank Pym, a sorozat ügyeletes alkalmi rosszfiúja a Hangya és a Darázs fináléjának variálásával hiába találja meg feleségét, Janetet, a mentőakcióval a Földre szabadítanak egy zombivírust a kvantumvilágból. A krízis újra összehozza a Bosszúállókat, a csapat azonban kudarcot vall és a zombikór megállíthatatlanul terjed a világban. 

Erre a felütésre lép be Bruce Banner, ahogy azt a Végtelen Háború nyitányában is láthatjuk, a jó Dr. Strange helyett viszont sikerül belebotlania a zombi Wong, zombi Vasember és zombi főmágus alkotta trióba. Meg kell hagyni, a túlélők alkotta új Bosszúállók-csapat igencsak meglepő és változatos, ez a fura felállás pedig egyaránt jót tesz az akciónak és a humornak is.

What if...?
Cull Obsidian és zombi Vasember. Kredit: ©Marvel Studios 2021

Az epizód bőven kedvez a képregények világából érkező rajongóknak is, hiszen az egyik fő fordulatot egyenesen a Marvel Zombies lapjairól ragadták ki, viszont a körülményeken enyhén variálni kellett. A WandaVision révén valahol ez a változtatás még következetes is marad és szép tükörképe a sorozatnak. 

Van még egy csavar a What if…? ötödik részének végén, ami sajnos inkább csak jól mutat, de amint az ember elkezd gondolkodni a logikai láncokon, máris teljesen értelmetlenné válik. Előnyére legyen mondva, tényleg mutatós a lezárás és növeli a „cool” faktort.

What if...?
Zombie Scarlett Witch. Kredit: ©Marvel Studios 2021

A What if…? eddigi műsorideje alatt talán az ötödik a leggyengébb rész, de szerencsére még így is élvezhető és találni benne szeretnivaló pillanatokat bőven, valamint a Disney részéről is egy merész vállalás a korhatáros tartalmak irányába.

Friss

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Kopogás a kunyhóban kritika (Knock at the Cabin, 2023): Kipp-Kopp

M. Night Shyamalan az egyik legnagyobb kérdőjel Hollywoodban. Tehetsége kétségtelen, hiszen olyan klasszikusok fűződnek...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Közös nevező: Farkas Attila és Farkas Éva kiállításán jártunk

2021-ben nyitotta meg kapuit a Bura Károly Galéria. Itt élt a híres prímás, Bura...
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.

Hasonlóak

The Last of Us 1-3. rész kritika (The Last of Us, 2023 – HBO Max)

Kevés olyan film, pláne sorozat van, amit az ún. mozaikcsalád képes együtt nézni. A...

Alice Határországban kritika (Alice in Borderland 2022, Netflix) – Meglehet-e menekülni a haláltól?

Életre halálra szóló játékok. Logika, kitartás, csapatmunka és erő. Ezek kellenek ahhoz, hogy valaki...

1899 kritika (1899 – 2022, Netflix)

Nehéz spoilerezés nélkül elmagyarázni, hogy a Netflix 1899 című sorozata nálam hol ment egy...