vasárnap, június 16, 2024

Trending

Hasonlóak

Kötni próbált a karanténban az Ígéretes fiatal nő, hiába

A minap lett 36 éves a kétszeres Oscar-jelölt (Ígéretes fiatal nő, Egy lányrólCarey Mulligan, ez alkalomból önleleplező interjút adott a Guardiannek.

Kiderült többek között, hogy nem meglepő módon ő is nagyon rosszul viselte a járvány miatt elrendelt karantént, ezért elhatározta, hogy megtanul valami újat. Ez lett volna a kötögetés, de rájött, hogy nem megy. „Hiába próbálkoztam, nem tudtam semmi újba belefogni, úgyhogy maradtak a gyerekek (egy lánya és egy fia van, a hatéves Evelyn és a négyéves Wilfred – a szerk.), elszórakoztattam őket egész nap, aztán elmentünk aludni – mesélte a színésznő. – Másnap pedig kezdődött minden elölről. Mégsem hiányzik a szinglilét, nem is emlékszem már, mikor voltam utoljára valamilyen bárban, hogy görbe estét csapjak, és ennek őszintén örülök.” 

Mulligan egy nagyjából egymilliárd forintot érő farmon, egy 16. században épült kúriában él az angliai Devon megyében férjével, Marcus Mumford rockzenésszel és két kislányával, távol a világ zajától, de persze Londonban is fenntartanak egy lakást. A színésznő úgy érzi, erre a megállapodott életformára vágyott már régóta, no meg arra, hogy ne babaarcú hősnőket alakítson, akik jóval fiatalabbak az ő valós koránál. „Attól tartok, a pályám elején beskatulyáztak – nyilatkozta a korábban az Irish Timesnak. – Én voltam a babaarcú leányka, amibe elég hamar belefáradtam. Azóta sikerült ettől elszakadnom, mindig vigyázok, hogy kijjebb toljam a határaimat, és a legnagyobb kihívásokat jelentő szerepeket vállaljam el.” 

A legutóbbi nagy kihívás, az Ígéretes fiatal nő címszerepe Oscar- és Arany Glóbusz-jelölést hozott számára. A thriller és a fekete komédia pengeéles határán egyensúlyozó film hősnője egy súlyos trauma hatására bosszúhadjáratba kezd a szexuális ragadozók ellen. A produkció 90 százalékon áll a Rottentomatoes kritikai portálon. 

Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.