szombat, május 18, 2024
KezdőlapFilmListákIdén 30 éves a Reszkessetek betörők! – 10+1 érdekességgel ünneplünk

Idén 30 éves a Reszkessetek betörők! – 10+1 érdekességgel ünneplünk

-

Magyarországon úgy tűnik, jó ideje a karácsony elengedhetetlen részévé vált a John Hughes által megálmodott és Chris Colombus rendezésében készült klasszikus, amihez ráadásul még rengeteg érdekesség is köthető. Ezekből szemezgettünk most jó párat, hogy kellőképpen megünnepeljük ezt a kivételes évfordulót!

1
A film ötlete valamelyest személyes élmények hatására született meg

Reszkessetek betörők
Forrás: port.hu

John Hughes, a Reszkessetek betörők! későbbi  írója és producere éppen egy nagy családi nyaralást megelőzően szedte listába, miket nem akar otthon hagyni semmiképpen sem. Ekkor vetődött fel benne a gondolat: vajon mit tenne a tízéves fia, ha történetesen róla felejtkezne meg? Hughes számára hamar nyilvánvaló lett, hogy ez a szituáció remek alapja lehetne egy családi filmnek, így gyorsan tollat ragadott, és ötleteivel nyolc oldalt is teleírt. Ezekből a jegyzetekből született meg később a fim forgatókönyve. Egyébként a történet főszereplője, Kevin azért épp betörőkkel kerül szembe, mert Hughes az ő korában tőlük félt a legjobban.

Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.
- Advertisment -

Must Read

Ne játssz a tűzzel (Playing with Fire – 2019) [Kritika]

0
Nem John Cena az első világhírű pankrátor, aki filmes babérokról álmodozott, miután kinőtte a Ringet. Volt, akinek bejött a váltás, mint például Dwayne „The...