csütörtök, május 23, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén szeptemberben!

Az apáca

1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

Ezért várjuk: Mert a Démonok között franchise filmjei, az Annabelle első részének kivételével egytől egyig remekül sikerültek, amik nem csak a sorozaton belül, de önnálló alkotásként is megállták a helyüket. Pedig James Wan nem találta fel a spanyol viaszt, csak egy egyszerű, ugyanakkor rémisztő horror filmet szeretett volna készíteni és valószínűleg ebben rejlik a széria titka. Nincsenek felesleges sallangok és túlspilázások, csak színtiszta tisztelgés a horror zsáner nagyjai előtt. És az előzetesek alapján hasonlókat várhatunk majd a legújabb, Az apáca névre keresztelt spinoff-tól is. Már önmagában a címszereplő rém is félelmetes, de ha ehhez még hozzávesszük a film helyszínét adó sötét és rideg kolostort is, akkor a rettegés garantált lesz!

Eredeti cím: The Nun
Korhatár: 16+
Műfaj: horror, thriller
Játékidő: 96 perc
Rendező: Corin Hardy
Főszereplők: Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Charlotte Hope, Demián Bichir
Hazai bemutató: 2018. szeptember 6.
Forgalmazó: InterCom

Predator – A ragadozó

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus tanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

Ezért várjuk: Igából izgalommal vegyes félelemmel várjuk az új Predator filmet. Izgulunk, mert Shane Black remek rendező és forgatókönyvíró, emellett pedig a Predator franchise-hoz is volt már némi köze (az első filmben ő alakította az egyik, Hawkins névre hallgató katonát). Ennek ellenére mégis félünk, mert a forgatás nem ment épp a legzökkenentesebben. A forgatókönyvet rengetegszer átírták és a film utolsó harmadát teljesen újraforgatták. Ez általában nem szokott jól elsülni, de remeljük, hogy Black tapasztaltságának köszönhetően végül olyan filmet kapunk a Predator – A ragadozó személyében, amit ez a széria már rég óta megérdemelne.

Eredeti cím: The Predator
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, horror
Játékidő: 101 perc
Rendező: Shane Black
Főszereplők: Olivia Munn, Jacob Trambley, Thomas Jane, Boyd Holbrook, Jake Busey
Hazai bemutató: 2018. szeptember 13.
Forgalmazó: Fórum Hungary

https://youtu.be/Z1aduKPsn58


Johnny English újra lecsap

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

Ezért várjuk: Mert a Johnny English első része 15 évvel ezelőtt egy meglepően kellemes kémfilm paródia volt, amellyel a főszereplő Rowan Atkinson egy már-már Mr. Bean-hez hasonlóan legendás karaktert alkotott meg. A 2011-ben bemutatot Johnny English újratöltve című folytatásnak pedig még elődjén is sikerült túltennie, ami a minőséget illeti. Reményeink szerint ez a tendencia tovább folytatódik és a harmadik epizód képében a trilógia legjobbját üdvözölhetjük majd, amire a kacagtató előzetesek alapján minden esély meg van.

Eredeti cím: Johnny English Strikes Again
Korhatár: 12E
Műfaj: akció, kaland, vígjáték
Játékidő: ?
Rendező: David Kere
Főszereplők: Rowan Atkinson, Emma Thompson, Olga Kurylenko, Ben Miller
Hazai bemutató: 2018. szeptember 20.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Keresés

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten. Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

Ezért várjuk: Mert a Keresés az utóbbi évek legizgalmasabb és legötletesebben elkészített thrillerének ígérkezik. Manapság egyre nehezebb új ötletekkel előrukkolni, de a John Cho főszereplésével készült filmnek az előzetes kritikák szerint sikerült. A Keresés cselekménye ugyanis a kornak megfelelően szinte teljes egészében egy számítógép képrenyője előtt játszódik, ilyenre pedig eddig még nem volt példa a filmtörténelemben. És kár lenne azt hinni, hogy a korlátolt mozgástér miatt egy unalmas filmmel lesz dolga azoknak, akik jegyet váltanak a Keresés-re. Hiszen már az előzetesek alapján is biztosra vehető, hogy feszült pillanatokból nem lesz hiány.

Eredeti cím: Searching
Korhatár: 12
Műfaj: krimi, thriller
Játékidő: 102 perc
Rendező: Aneesh Chaganty
Főszereplők: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee
Hazai bemutató: 2018. szeptember 20.
Forgalmazó: InterCom

Csuklyások – BlacKkKlansman

A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba. Bármilyen hihetetlen, Stallworth nyomozó (John David Washington), és társa, Flip Zimmerman (Adam Driver) beépültek a KKK legmagasabb köreibe, hogy megakadályozzák azt, hogy a szervezet átvegye az uralmat a város felett…

Ezért várjuk: Mert alapjáraton szeretjük az igaz történeteken alapuló filmeket, a BlacKkKlansman pedig olyan megtörtént eseményeket dolgoz fel, amilyet a legelborultabb forgatókönyvírók sem tudtak volna kitalálni. Ezt a nem mindennapi sztorit pedig nem más, mint a legendás rendező, Spike Lee tolmácsolásában nézhetjük majd meg. A legtöbb külföldi kritikus egyébként ódákat zengett a filmről, ami legalább annyira vicces, mint amennyire aktuális a mai világban. A véleményezők a két főszereplő, John David Washington és Adam Driver alakításait, valamint a rendező Spike Lee munkáját is dícsérték, sokan pedig már most több kategóriában tartják Oscar esélyesnek az alkotást.

Eredeti cím: BlacKkKlandman
Korhatár: 16E
Műfaj: életrajzi, krimi, vígjáték
Játékidő: 135 perc
Rendező: Spike Lee
Főszereplők: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Alec Baldwin
Hazai bemutató: 2018. szeptember 27.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

https://youtu.be/ScK4-UntnTc


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/