csütörtök, június 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Ezt az öt filmet ajánljuk idén májusban!

Pokémon – Pikachu, a detektív

Tim, a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu. Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek.

Ezért várjuk: Mert abba a korosztályba tartozom, akiknek a gyerekkorában meghatározó szerepet játszott a Pokémon című animációs sorozat. És én már akkor eljátszottam azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne látni ezeket a lényeket “élőben” is. Meglepetésemre erre több, mint 20 évet kellett várni, de a Warner idén megeleveníti a zsebszörnyeket, a Pikachu, a detektív című filmnek köszönhetően. Sokan már előre vészharangokat kongatnak vele kapcsolatban, de én egyelőre azért még nem írnám le. Lehet, hogy nem fogja megváltani a világot, de aminek szánták – egy szórakoztató, látványos és humoros kalandfilm – annak tökéletesen meg fog felelni. A címszereplő Pokémonnak pedig keresve se találhattak volna jobb szinkronhangot, mint Ryan Reynolds.

Eredeti cím: Pokémon Detective Pikachu
Korhatár: 12E
Műfaj: animációs, kaland, fantasy, vígjáték
Játékidő: 104 perc
Rendező: Rob Letterman
Főszereplők: Ryan Reynolds (szinkronhang), Justice Smith, Suki Waterhouse, Bill Nighy, Rita Ora, Ken Watanabe
Hazai bemutató: 2019. május 9.
Forgalmazó: InterCom

BrightBurn: A lángoló fiú

Rendben, néha hősök érkeznek a Földre, akik különlegesen erősek, rendkívüli képességűek, és jól el tudnak rejtőzni az emberek között.

De mi van akkor, ha a hajótörött űrhajón érkezett csecsemő, – akit egy jó szándékú, gyerektelen házaspár a sajátjaként nevel -, a kamaszkor küszöbén megmutatja szuperhős képességeit, és azok nem jók? Mi van, ha a különleges hatalom, amivel rendelkezik, rosszra viszi? Ha legyőzhetetlen, de gonosz? Mit tehetnek erre a szülei, akik gyermekükként szeretik? És mit tehet az emberiség?

Ezért várjuk: Mert habár az általam, az utóbbi évek egyik legtehetségesebb rendezőjének tartott James Gunn (A galaxis őrzői 1-2.) “csak” producerként tevékenykedett ennek a filmnek az elkészítésében, mégis az alaptörténet annyira magával ragadott, hogy a BrightBurn szinte azonnal az idei év egyik legjobban várt alkotásává avanzsálódott nálam. Ha Gunnék (a forgatókönyvet ugyanis James Gunn unokatestvérei, Brian és Mark Gunn írták) kellő odafigyeléssel és néhány nem várt csavarral tarkították a történetet, akkor ennek a filmnek nem szabad rosszul elsülnie. Sőt, könnyen a szezon legnagyobb megelepetés sikere is lehet. 

Eredeti cím: BrightBurn
Korhatár: 16E
Műfaj: horror, thriller
Játékidő: ?
Rendező: David Yaroveski
Főszereplők: Elizabeth Banks, David Denman, Jennifer Holland, Jackson A. Dunn
Hazai bemutató: 2019. május 9.
Forgalmazó: InterCom


John Wick: 3. felvonás – Parabellum

John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek. A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia (Halle Berry). A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül…

Ezért várjuk: A John Wick széria kétségtelen, hogy kultstátuszt vívott ki magának az elmúlt 5 évben. Éppen ezért az új rész bemutatója már kisebb fajta eseményszámba megy. És az előzetesek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a franchise legakciódúsabb, legizgalmasabb és legbrutálisabb felvonásával lesz majd dolgunk, pedig már az eddigi felvonások sem voltak épp visszafogott akció filmek. 

Eredet icím: John Wick: Chapter 3 – Parabellum
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, thriller
Játékidő: 130 perc
Rendező: Chad Stahelski
Főszereplők: Keanu Reeves, Ian McShane, Halle Berry, Laurence Fishburne, Anjelica Huston
Hazai bemutató: 2019. május 16.
Forgalmazó: Freeman Film

Aladdin

Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet.

Ezért várjuk: Mert az Aladdin kiskorom óta az egyik kedvenc rajzfilmem, Guy Ritchie pedig egyike a kedvenc rendezőimnek. Azt pedig álomban sem gondoltam volna, hogy ezt a két, merőben eltérő stílust összegyúrva láthatom majd egyszer a nagyvásznon. De a Disney-nek sikerült összehoznia ezt is, és habár az eddigi előzetesek nem győztek meg 100%-osan arról, hogy szükség volt-e erre a feldolgozásra, de bízok Ritchie szakértelmében és remélem, hogy az Aladdin, ha nem is fogja überelni az alapjául szolgáló mesét, azért meggyalázni sem fog hozni rá.

Eredeti cím: Aladdin
Korhatár: 6E
Műfaj: kaland, fantasy
Játékidő: ?
Rendező: Guy Ritchie
Főszereplők: Will Smith, Naomi Scott, Alan Tudyk (szinkronhang), Mena Massoud
Hazai bemutató: 2019. május 23.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Godzilla II. – A szörnyek királya

A Föld beteg, és az emberiség a betegség. De van egy gyógyszer, amely minden kórt elpusztít, és sok ezer éve itt él a világon láthatatlanul: a titánok törzse. Ezek az ősi szörnyek kegyetlenek, legyőzhetetlenek, hatalmasak és csodálatosak – ha egyszer elszabadulnak, mindent elpusztítanak, ami otthonuk ártalmára lehet. És most jönnek. Úgy érzik, az emberiség veszélyes: hát előbújnak földalatti fészkeikből, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak velünk. Az ember önmagában gyenge. E mindent eldöntő, esélytelen csata során ahhoz kell segítségért fordulnia, akitől eddig rettegett: Godzillához.

Ezért várjuk: Mert habár a 2014-es Godzilla film összesegében csalódást okozott, a Warner szörnyuniverzumának második felvonása, a Kong: Koponya-sziget már sokkal jobban tetszett és a stáblista utáni jelenet kellőképpen felcsigázott ahhoz, hogy várjam a folytatást. Ebben pedig csak még jobban megerősítettek a napvilágot látott elképesztően látványos, valamint hangulatos ízelítők. De önmagában az a tény is elegendő indok lehet arra, hogy várjuk a filmet, hogy a filmtörténelem négy, talán legismertebb óriásszörnyét láthatjuk összecsapni a vásznon.

Eredeti cím: Godzilla: King of the Monsters
Korhatár: 16+
Műfaj: fantasy, akció, kaland, thriller
Játékidő: 132 perc
Rendező: Michael Dougherty
Főszereplők: Vera Fermiga, Millie Bobby Brown, Charles Dance, Sally Hawkins, Ken Watanabe, Kyle Chandler
Hazai bemutató: 2019. május 30.
Forgalmazó: InterCom


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/