szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

Enter The World of Hans Zimmer – kijöttek a nyertes videók

Szeptember 3-án útjára indult sokunk kedvenc zeneszerzője, Hans Zimmer videópályázata Enter The World of Hans Zimmer néven, a YouTube és a Sony Music közreműködésével. Amatőr és profi videókészítőket hívtak versenyre, melyben a legendás komponista öt legsikeresebb szerzeményéhez (Az oroszlánkirály, Eredet, Gladiátor, A Da Vinci-kód, Batman – A sötét lovag) lehetett videoklipet készíteni. A pályázat lezárult, a nyerteseket pedig Zimmer hivatalos YouTube-csatornáján jelentették be csütörtök délután, élő bejelentkezés során.A tét nem volt kicsit: a beérkezett pályaműveket komoly szakmai zsűri bírálta el, és az egyes dalokhoz készült, majd a zsűrizés során legjobbnak ítélt alkotások megkapták az „official music video” címkét, amiket a bejelentést követően fel is töltöttek a zeneszerző csatornájára.

A megmérettetésre 400-nál is több videó érkezett, melyet az alábbi zsűri értékelt:

Az élő bejelentkezés házigazdája Annabelle Mandeng német színésznő volt, aki elmondta, hogy akik ismerik Zimmer munkásságát, jól tudják, hogy alkotásainak jelentős része – annak ellenére, hogy egy adott filmhez készültek – önálló története, saját világa is van, és a szervezők, köztük maga a német zeneszerző is, kíváncsiak voltak, a hallgatók hogyan látják ezt a világot. A megmérettetés így nemcsak egy egyszerű „csinálj valami videót és küldd el” típusú verseny volt, hanem a pályázókat arra ösztönözték, hogy próbálják megfogni ezeknek az alkotásoknak a saját mondanivalójukat, ruházzák fel azokat egyéni látványvilággal.Mandeng a felvezető után részleteket mutatott be az elkészült művekből, ismertette a számadatokat, majd egy ponton átadta a szót magának, Zimmernek, aki méltatta és megköszönte az összes résztvevő munkáját. A nyerteseket a zsűri tagjai jelentették be, majd nem sokkal az élő műsor befejezését követően felkerültek az immár hivatalos videoklipek Zimmer YouTube-csatornájára. Michael Balgavy az Eredet nyertes videójának bejelentésekor elmondta, hogy külön a Time című számra olyan sok és olyan nagyszerű pályamunka érkezett, hogy nem is tudtak egyet választani, így történt, hogy a szóban forgó filmzenéhez immáron két (A és B) videoklip is tartozik.

Lássuk is őket!

Charles Eck – The Dark Knight Orchestra Suite (Batman – Sötét Lovag)

 

Razif Djamaludin – The Da Vinci Code Orchestra Suite (A Da Vinci-kód)

 

Thommaso De Portu – The Gladiator Orchestra Suite, Now We Are Free (Gladiátor)

 

Thoriq Yasirrahman – The Lion King Orchestra Suite (Az oroszlánkirály)

 

Neil Smith – Inception: Time Orchestra Version (Eredet) A

 

Shahrzad Mazloumaski – Inception: Time Orchestra Version (Eredet) B 

Majer Judit
Majer Judit
Műfajtól függetlenül képes vagyok rajongani filmekért és sorozatokért, igyekszem bennük meglátni a jót, és szeretem őket részletekbe menően is elemezni. Objektív kritika nem létezik, de törekedni kell rá.