szombat, július 20, 2024

Trending

Hasonlóak

Box Office: A Lidérces mesék éjszakája majdnem letaszította a trónról Hobbs-ot és Shaw-t

Bemutatójának második hetében is az élen végzett a Halálos iramban franchise első spinoff filmje, de a Guillermo del Toro nevével fémjelzett Lidérces mesék éjszakája durván megszorongotta a két macsót. Nagyot zuhanva, egész pontosan 25 millió dollárral, tehát az első helyen maradt a Hobbs & Shaw. Amerikai összbevétele ezzel 108.5 millióra emelkedett, világszinten pedig már 332 milliónál tart. Valószínűleg a stúdió továbbra is jobb számokat várt volna ennél, de nincs okuk a pánikra, a kiadások már megtérültek és bőven pluszban lesz a mutató mire a film kifut a mozikból. Jelen állás szerint egyébként a franchise hatodik legsikeresebb felvonása.

A második helyet, kevéssel lemaradva a Lidérces mesék éjszakája című horror film szerezte meg. Számokban kifejezve ez 20.8 millió dollárt jelent, ami remek eredmény, hiszen majdnem teljes egészében fedezi is a 28 milliós gyártási költségeket. Tehát a jövő héten már profitot is termelhet, amire minden esélye meg is van, hiszen a kritikusok és a nézők véleménye is egyöntetűen pozitív. Valamint a legtöbb országban még csak az elkövetkező hetekben fog bemutatkozni a PG-13-as szörnyfilm. 20 millió dollárral a dobogó legalsó fokára, vagyis a harmadik helyre csúszott vissza az élőszereplő Oroszlánkirály film, melynek amerikai bevétele elérte a 473 milliót, összbevétele pedig a 1.3 milliárdot. Ezzel hivatalosan is letaszítva a trónról az eddigi legsikerebb Disney adaptációt, vagyis a 2015-ös Szépség és a szörnyeteg-et (1.2 milliárd dollár).

A Top 10-be ezen a héten sorban az alábbi alkotások fértek még be: Dóra és az elveszett aranyváros (17.1 millió), Volt egyszer egy Hollywood (11.3 millió), Ebgondolat (8.1 millió), A bűn királynői (5.3 millió), Pókember – Idegenben (5 millió), Toy Story 4. (4.5 millió), The Farewell (2.2 millió).

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/