vasárnap, február 25, 2024

Trending

Hasonlóak

A Marvel Kapitány továbbra is hasít az amerikai mozikban

A múlt héten egészen elképesztő 153 millió dollárral kezdte meg mozis pályafutását, a Marvel Moziuniverzum, szám szerint 21. alkotása, a Marvel Kapitány személyében. Ahogy az várható volt, bemutatójának második hetében is Carol Danvers galaktikus kalandjaira voltak a legtöbben kiváncsiak az Egyesült államokban és úgy átlagban a világ többi országában is. A produkció nem túl vészes 55%-os visszaesést könyvelhetett el magának, ami számszerüsítve 69 millió dollárt jelent. Ezzel a Marvel Kapitány Amerikában átlépte a 266 millió dollárt, világszinten pedig az 760 milliót. Ha a Brie Larson főszereplésével készült szuperhős mozi ilyen tempóban gyűjti a pénzt, akkor akár már két héten belül meg lehet neki az 1 milliárd. Úgy néz ki a Marvel továbbra is verhetetlen!

A második helyen a Csodapark című animációs film nyitott kerek 16 millióval, ami a majd 100 milliós büdzséhez mérten már most komoly bukásnak számít. Valószínűleg a gyártó Paramount Pictures sem erre számított, hiszen animációs filmekkel nehéz mellé lőni, de a Marvel Kapitány mellett esélye sem volt. A dobogó harmadik fokára is egy újonc, a Five Feet Apart című romantikus-dráma állhatott 13.1 millió dollárral, ami viszont masszív siker, hiszen mindössze 5 millióból készült. A második helyről a negyedikre csúszott le az Így neveld a sárkányod 3, a harmadik helyről pedig az ötödikre vándorolt Tyler Perry legfrissebb vígjátéka, a Madea’s Family Funeral. A legnagyobb csalódást azonban Rupert Wyatt sci-fi-je, az Elrabolt állam okozta, miután 25 milliós büdzsé mellett alig 3 milliót hozott a konyhára, ami csak a hetedik helyre volt elég.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/