vasárnap, április 21, 2024

Trending

Hasonlóak

A Démonok között franchise legújabb felvonása is a bevételi listák élén nyitott!

Ahogy a Démonok között univerzum eddigi filmjei, úgy a héten bemutatott, A gyászoló asszony című felvonás is az amerikai bevételi listák élén nyitott. Igaz, a 26.5 millió dollár némiképp visszafogottabb, mint a franchise korábbi epizódjainak nyitó hétvégéi, de a 9 millió dolláros költségvetést, már így is sikerült megdupláznia a Warner Bros. stúdiónak. Mentségére szóljon, hogy a marketing csak viszonylag későn fedte fel a nagyközönség előtt, hogy a 2013-ban útjának indult filmsorozat legújabb tagja lesz. A világ többi részéről további 30 millió dollár folyt be, amivel összesen 56.5 milliónál tart a Démonok között sorozat legfrissebb epizódja. Ez önmagában szép teljesítmény, de a többi részhez viszonyítva mégis visszafogott, és mivel jövő héten nyit a Bosszúállók: Végjáték, így szinte esélytelen, hogy hosszú pályafutás elé nézzen, ahhoz viszont ez is bőven elég, hogy tovább táguljon a Démonok között univerzum.

17.3 millió dollárral, két hét után a második helyre csúszott vissza, a DC filmes univerzum eddigi legviccesebb alkotása, a Shazam!. Amerikában ezzel átlépte a 121 millió dollárt, világszinten pedig a 322 milliót. Ezzel továbbra is a DCEU leggyengébben szereplő darabja, és ez valószínűleg nem is fog változni a későbbiekben, de a 100 milliós költségvetéshez viszonyítva szép teljesítmény. 11 millió dollárral a dobogó legalsó fokára a vallási témákkal foglalkozó, Breaktrough léphetett fel. Az alkotás különlegességét az adja, hogy ez az első olyan film, amit a Fox készített, de már a Disney égisze alatt került bemutatásra. Ez az összeg a 14 milliós büdzséhez képest nem olyan vészes. Nem lesz ugyan kiugró siker, de a gyártási költségeken felül némi hasznot azért hozhat. A Bosszúállók: Végjáték, vészesen közelgő bemutatója nem kis löketet adott a Marvel-moziuniverzum első, női főszereplős szuperhős mozijának, a Marvel Kapitány-nak is, ami a múlt heti hatodik helyről a negyedikre lépett elő. Számokban kifejezve ez 9.4 millió dollárt jelent. Amerikában ezzel már túl van a 400 millión, világ szinten pedig az 1 milliárd és 89 millió dolláron, amivel továbbra is az MCU hetedik legsikeresebb darabja.

A Top 10-be sorban a következő filmek fértek még be: Little (8.4 millió), Dumbó (6.8 millió), Kedvencek temetője (4.8 millió), A hiányzó láncszem (4.3 millió), Mi (4.2 millió), Hellboy (3.8 millió). Utóbbi egyébként hét helyet rontott az előző heti helyezésen, amivel bebiztosította magának az év egyik legnagyobb buktájának címét.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/