A Pókember – Idegenben továbbra is a bevételi listák élén, de Alexander Aja új horror filmje is szépen nyitott

Bemutatójának második hetében, komolyabb kihívó nélkül újra az élen zárt a Marvel stúdió 23. mozija, a Pókember – Idegenben. Ez Amerikán belül további 45.3 millió dollárt jelent, amivel hazai palyán 274.5 millió dollárnál, világszinten pedig már 847 milliónál tart a kiránduláson lévő hálószövő. Nemrég felröppentek olyan hírek, hogy, ha a film összbevétele nem éri el az egymilliárd dollárt, akkor a teljes irányítás Pókember karakterét illetően visszaszáll a Sony-ra, de szerencsére ez a mostani számokat figyelembe véve biztosan nem fog megtörténni.

A második helyet ezúttal is a Toy Story 4 szerezte meg 20.7 millió dollárral. Ezzel amerikai bevétele 346 millió dollárra, összbevétele pedig 771 millióra emelkedett. És habár a Pixar legújabb alkotása egész szépen tartja magát, sajnálatos módon egyik terepen sem fogja megdönteni a Toy Story 3 rekordját, sőt az áhított egymilliárd is szinte lehetetlen küldetésnek tűnik jelen pillanatban. A dobogó legalsó fokára kisebb meglepetésre Alexander Aja krokodilos horror filmje, a Préda úszott be 12 millió dollárral, ami nagyjából fedezi is a 13 milliós büdzsét, egy-két héten belül pedig még némi nyereségre is szert tehet. Nem úgy, mint a hírek szerint 30 és 45 millió dollár közötti összegből tető alá hozott akció-vígjáték, az Übergáz, ami mindössze a negyedik helyhez elegendő 8 milliót tudot összeszedni nyitóhétvégéjén.

A Top 10-be sorban az álábbi alkotások fértek még be: Yesterday (6.7 millió dollár), Aladdin (5.9 millió dollár), Annabelle 3. (5.5 millió dollár), Midsommar (3.5 millió dollár), A kis kedvencek titkos élete 2. (3.1 millió dollár), Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül (2.2 millió dollár).

A Bosszúállók: Végjáték pedig már csak 8 millió dollárral van lemaradva az Avatar, 2.788 milliárdos rekordjától. Talán jövő héten össze is jöhet a trónfosztás…


Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...