szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

A kis kedvencek simán lenyomták az X-Men-eket!

A héten két nagy premier is volt az Egyesült Állomokban. Az egyik, a 19 évvel ezelőtt indult X-Men franchise záróakkordja, a Sötét Főnix volt, a másik pedig a 2016-os animációs sikerfilm, a Kis kedvencek titkos élete folytatása. Összességében mind a két alkotás csalódást keltő eredményt produkált, de végül a kis kedvencek kerekedtek felül a világ legismertebb mutánsain. Az Illumination animációs cég folytatása, a Kis kedvencek titkos élete 2, 47 millió dollárral kezdte meg pályafutását, ami nagyjából a fele az előre jósolt 80 milliós összegnek. Ez már csak azért is meglepő, mert az első rész hatalmas közönség kedvenc volt három évvel ezelőtt és látszólag úgy tűnt a folytatás is hasonló sikereknek néz elébe, de a Lego-kaland 2-höz hasonló földbe állás lett a vége. Persze nem olyan vészes a helyzet, hiszen a világ többi részéről további 49 millió folyt be a hétvége alatt, amivel összesen már 96 milliónál tart a 80 millióba kerülő animációs film, tehát bukás nem lesz belőle, de jó, ha elődje 875 milliós összbevételénel felét összetudja szedni pályafutása alatt.
A második helyet a Sötét Főnix alcímet viselő X-Men mozi csípte meg 33 millió dollárral, ami borzasztóan nagy bukást vetít előre. Az előrejelzések 45 milliót jósoltak, de még ezt is jócskán alul teljesítette a sorozatos utóforgatásokon áteső szuperhős film. A többi piacról viszont egész korrekt 107 millió dollár folyt be, de az egy hétvége alatt öszegyűjtött 140 millió még így is édes kevés ahhoz, hogy az alaphangon is 200-250 millióból (+ marketing) tető alá hozott adaptáció sikeres legyen. Főleg, hogy jövő héten érkezik a Men In Black legújabb része, utána pedig a Toy Story 4. epizódja is. A 33 milliós amerikai nyitány egyébként messze a legrosszabb az X-Men filmek közül. Az eddigi negatív rekorder a 2013-as Farkas volt 53 millióval.

A Top 10-be sorban a következő alkotások fértek még fel: Aladdin (24.5 millió), Godzilla II. – A szörnyek királya (15.5 millió), Rocketman (14 millió), Mami (7.8 millió), John Wick 3. felvonás – Parabellum (7.4 millió), Bosszúállók: Végjáték (4.8 millió), Pokémon: Pikachu, a detektív (2.9 millió) és az Értelenségi (1.4 millió).

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/