Box Office: Minden idők második legjobb szeptemberi nyitányát prezentálhatja az AZ folytatása

A 2017-es év egyik legnagyobb meglepetése volt az Andy Muschietti által adaptált AZ című horror film. Persze a siker garantálható volt, de azt senki sem gondolta, hogy ekkorát fog durrani. A 35 millió dollárból forgatott adaptáció első fele ugyanis csak a tengerentúlon 324.5 millió dollárt fialt, világszinten pedig meg sem állt 700 millióig. A nyitóhétvégéjén termelt 123 millió dollárral ez lett minden idők legjobban kezdő korhatáros horrorja, valamint a filmtörténelem legjobban nyitó szeptemberi alkotása is. Az előzetes becslések szerint pedig a folytatás is hasonlóan szép karrier elé néz.

Az amerikai felmérések legalábbis ezt bizonyítják! Ezek szerint ugyanis az AZ: Második fejezet 110 millió dollárral kezdheti meg pályafutását. Sokakat meglephet, hogy a második rész gyengébben nyithat, mint elődje, de ebben több tényező is közre játszhat. Például nagyon ritka az olyan, hogy egy közvetlen folytatás megdöntse az első rész rekordját, főleg, ha az ilyen kimagasló összeg. Többek között két évvel ezelőtt az Utolsó Jedik-nek sem sikerült túlszárnyalnia az Ébredő Erő számait, pedig a várakozás hatalmas volt. Másfelől a 165 perces játékidő is megnehezíti majd a dolgát. Sokan nem szívesen ülnek be ilyen hosszú alkotásokra, horrorra pedig pláne, plusz ez kevesebb vetítést is jelent egy adott napon. Ennek ellenére nem lehet majd oka panaszra a stúdiónak, hiszen ha “csak” 110 millióval is nyitna a második fejezet, az is bőven többszöröse a büdzsének, ami olyan 50-60 millió dollár körül lehet ezúttal.

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...