A Ralph lezúzza a netet tovább folytatta menetelését

A hálaadás utáni első hétvégén szokás szerint egyes filmek hatalmasat kaszíroztak (Ralph lezúzza a netet, Creed II), míg mások (Robin Hood) méreteset buktak. A Box Office Mojo adatai alapján a Ralph lezúzza a netet második hétvégéjén is könnyűszerrel végzett az élen, 25.7 millió dollárral, ami 54%-os visszaesést jelent. Amerikában így már 119, vilagviszonylatban pedig már 207 milliónál jár a Disney legújabb folytatása. A második helyet is egy animációs film csípte meg 17.7 millióval a Grincs személyében, ami egy helyet javított előző heti helyezettjéhez képest. Az Illumination alkotása eddig 203.5 millió dollárt gyűjtött össze az Egyesült Államokban és az ünnepi időszak alatt biztosan gyarapítani tudja még ezt az összeget.

A dobogó legalsó fokára a Creed II. állhatott fel, ami egy hely visszacsúszást jelent a Rocky franchise nyolcadik felvonása számára. Pályafutása második hétvégéjén 16.8 millió dollárt zsebelt be a 2016-os Creed: Apollo fia című film folytatása. Amerikában ezzel már 81 milliónál jár a mozi, amivel le is körözte a Rocky Balboa teljes, 70 milliós tengerentúli bevételét. A negyedik helyen a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei végzett 11.2 millió dollárral. A Harry Potter sorozat legfrissebb felvonása Amerikában még mindig elég vérszegény, 135 milliós összbevételnél tart, de a világszintű 520 millió dollár már sokkal jobban hangzik, igaz ez is nagyon távol van az első film 814 milliós végeredményétől.

A teljes listát számokkal, weboldalunk legalján találjátok.

Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...