csütörtök, február 29, 2024

Tarantino legjobb nyitányát produkálta a Volt egyszer egy…Hollywood, de még mindig az Oroszlánkirály a listavezető!

A nagy érdeklődés ellenére sem tudta megverni a Volt egyszer egy…Hollywood a Disney legújabb élőszereplős adaptációját. Tehát bemutatójának második hetében is az Oroszlánkirály tanyázik az élen. Ez most 75 millió dollárt jelent, amivel az Egyesült Államokban már 351 milliónál jár a produkció, világszinten pedig még ennél is elképesztőbb siker, ugyanis másfél hét leforgása alatt összesen 963 milliót üvöltöttek össze az animált oroszlánok. A feltételezések szerint 200-250 millióból készült lélegzetelállítóan látványos film már jócskán megtérült, jövő héten pedig az 1 milliárd is simán meglesz neki. Tehát a jövőben sem maradunk élőszereplős feldolgozások nélkül. És, hogy ez mennyire jó, vagy rossz hír azt mindenki döntse el maga…

Annak ellenére, hogy csak a második helyen nyitott a Volt egyszer egy…Hollywood nem lehet oka panaszra sem a stúdiónak, sem pedig Quentin Tarantino-nak, mivel 40 millió dolláros első hétvégi bevételével ez lett a kultikus rendező legjobban nyitó alkotása. Az eddigi csúcstartó karrierje során egyébként a Becstelen Brigatyk volt 38 millió dollárral. A 40 milliós összeggel a film költségvetésének (90 millió dollár) nagyjából fele már meg is térült és a következő hetekben egyre több országban fog nyitni a film és az előzetes érdeklődéseket figyelembe véve könnyen lehet, hogy a Django elszabadul 425 milliós összbevételét is sikerül megszorongatnia, sőt akár meg is döntheti azt.

12.2 millió dollárral a harmadik helyre csúszott vissza a Marvel és a Sony második közös Pókember filmje, vagyis a Pókember – Idegenben. Ezzel hazai bevétele 344 millióra, világszintű bevétele pedig 1.037 milliárdra dúzzadt. Így ez lett a filmtörténelem első olyan Pókember adaptációja, melynek sikerült átlépnie a milliárdos álomhatárt. Ez egyébként azt is jelenti, hogy Pókemberrel a jövőben is számolhat a Marvel stúdió, ugyanis, ha nem érte volna el az 1 milliárdos bevételt ez a film akkor a jogok állítólag teljes egészében visszaszálltak volna a Sony-ra.

A Top 10-be ezen a héten az alábbi filmek fértek még be: Toy Story 4. (9.8 millió), Préda (4 millió), Yesterday (3 millió), Aladdin (2.8 millió), Übergáz (1.7 millió), Annabelle (1.6 millió) és a The Farrewell (1.5 millió).

Friss

A felszín alatt (Under the Skin – 2013) kritika

Jonathan Glazer videóklip- és filmrendező legújabb műve, az Érdekvédelmi terület 5 Oscar-jelölést kapott, így...

Megjelent Jurisits Tamás első lemeze a Connect The Dots

Elérhető és meghallgatható Jurisits Tamás Group: Connect The Dots című világszínvonalú fusion lemeze, mely...

Bejelentették a Sand Land animét

Az egész világon híres Dragon Ball alkotójának Akira Toriyama-nak egy kevésbé ismert története a...

27. filmjét kapja meg a Meitantei Conan franchise

A Meitantei Conan, vagyis a baromi régóta futó Conan, a detektív folytatódik, hiszen jön...
Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/

Hasonlóak

A Pókember – Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier...

Tarolt a magyar mozikban a Venom 2. – Vérontó

Megjött a szörny, és nyomot hagyott a világon. Múlt csütörtökön került sor a Venom...

Nagyon úgy néz ki, hogy kifizetődő volt a Mulan-t streamingre küldeni

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy vajon jó ötlet -e a Disneytől az, hogy...