szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Box Office: Elképesztő összeggel nyitott az Oroszlánkirály, a Végjáték pedig megdöntötte az Avatar 10 éves rekordját!

Hatalmas várakozás (és kisebb népharag) előzte meg a Disney legújabb élőszereplős adaptációját, ami ezúttal az 1994-es klasszikus, Az oroszlánkirály című filmet vette alapul. Habár sokan előre lehúzták és bojkottal fenyegették a mozit, ez a bevételeken egyáltalán nem látszódott meg, ugyanis a Jon Favreau rendezésében készült alkotás nem kevesebb, mint 185 millió dollárral kezdte meg fényesnek ígérkező karrierjét. Ez 11 millióval több, mint a Szépség és a szörnyeteg 2017-es nyitó összege, ami eddig a legmagasabb volt az élőszereplős Disney adaptációk közül. Továbbá ez minden idők legjobb júliusi nyitó bevétele is, amivel a Harry Potter és a halál ereklyéi – 2. rész, 169 milliós rekordját döntötte meg. Ehhez a többi piacról további 346 millió dollár folyt be, amivel az Oroszlánykirály egy hétvége leforgása latt már 531 millió dolláros(!!!) összbevételnél tart. A milliárdos álomhatár tehát garantált és mivel a közönség visszajelzése a filmről nagyon pozitív könnyen a legsikeresebb élőszereplős újragondolás lehet heteken belül.


Két hét elsőség után 21 millióval a második helyre csúszott vissza a Pókember – Idegenben, de így sincs oka panaszra, hiszen összbevétele meghaladta 889 millió dollárt, amivel jelenleg ez lett minden idők második legsikeresebb Pókember filmje, kb. 2 millióval lemaradva a Pókember 3 mögött, ami 891 millió dollárt jövedelmezett pályafutása során. A trónfosztás tehát már csak napok, de lehet inkább órák kérdése.

14.6 millió dollárral a harmadik helyet sikerült megcsípnie a Toy Story 4. részének, ami 375 milliós tengerentúli bevételével még így 50 millióval el van maradva a harmadik résztől. Világszinten is hasonló a helyzet, ott viszont nagyobb a szakadék a két film között. A negyedik rész jelen pillanatban 859 millió dollárnál jár, ami 107 millióval kevesebb, mint harmadik részé, így egész biztosan marad a franchise második legsikeresebb felvonása…

És közel három hónappal a bemutatója után a Bosszúállók: Végjáték-nak sikerült megdönteni az Avatar 10 éves rekordját, vagyis 2.790 milliárd dolláral ez lett minden idők legtöbb bevételével rendelkező filmje!!! Ez egyébként mindössze csak 500 ezer dollárral több, mint amennyit a Na’vik gyűjtöttek 2009-ben. Persze ehhez kellett a nemrég bemutatott néhány plusz jelenetet tartalmazó változat újra bemutatása és a Pókember – Idegenben által generált hype is.

A Top 10-be pedig az alábbi alkotások fértek még be ezen a héten: Préda (6 millió dollár), Yesterday (5.1 millió dollár), Übergáz (4 millió dollár), Aladdin (3.8 millió dollár), Annabelle 3. (2.6 millió dollár), Midsommar (1.6 millió dollár), A kis kedvencek titkos élete 2. (1.5 millió dollár).

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/