Bob Odenkirk: A komikus, akiből akciósztár lett

Bob Odenkirk a Saturday Night Live című hallatlanul népszerű kabaréműsor szerzőjeként, majd a Mr. Show című vígjátéksorozattal alapozta meg népszerűségét, aztán jött a szintén vicces és a televíziózás arany lapjaira kívánkozó Breaking Bad – Totál szívás, meg előzmény-folytatása, a Better Call Saul. Ehhez képest most a Senki című akcióthrillerben olyan családapaként lepi meg a közönséget, aki nagyon bepöccen, és lenyomja az orosz maffiát. 

„Azt hittem, a váltás mindenkit meg fog lepni – árulja el Odenkirk a The Guardiannek adott interjújában. – Előadtam a menedzseremnek, hogy szeretnék akciófilmben szerepelni, és azt vártam, gurulni fog a röhögéstől. De nem tette. Aztán feltételeztem, hogy a hollywoodi producerek fogják majd a hasukat nevettükben, ehelyett gratuláltak, hogy ez milyen menő ötlet.” 

Odenkirk közel hatvanéves, és a mostani fordulat hasonlít ahhoz, mint amikor Liam Neeson kezdett el aprítani minden rosszarcú szereplőt ennyi idős korában az Elrabolva-sorozatban. Odenkirk is igyekezett hasonlóan hiteles hős lenni, s ezért mindent meg is tett. „Két évig gyakoroltam a harci jeleneteket, minden fontos mozdulatot több ezerszer elismételtem, hogy hihető legyen, hogy a legdurvább nehézfiúkat is el tudom intézni – mondja. – Van pár haverom, akik szerepeltek szuperhősös filmekben, és rengeteget kellett gyúrniuk bicepszre, vádlira, meg hasonló szarságokra kényszerítették őket. Én nem akartam akkora lenni, mint egy szekrény, egy szikár csávót alakítok, aki nagyon technikás, meg elvetemült is, mert 12 évig profi gyilkos volt.” 

Senki kritikai és közönségsikere nyomán nagyon valószínű, hogy nemsokára érkezik a történet folytatása. 

Friss

Viking dráma a javából: Az Északi kritika (The Northman – 2022)

Robert Eggers már első mozijával feltette magát a filmezés térképére. A 2015-ös A Boszorkány...

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Gerlóczy Sári: Társas mező című kiállításán jártunk a Fugában

Gerlóczy Sári ecsettel a kezében mutatja meg mindennapi gondjait és problémáit. Az emberek társas...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...
Ivány Bence
Ivány Bence
Sziasztok, Bence vagyok! Gyermekkorom óta imádom a filmeket. Akkoriban élő műsorújság voltam. Betéve tudtam az egész heti tv műsort (csatorna, filmcím, játékidő, tartalom és főszereplők). Imádom a műveszeteket, mind a filmek és sorozatok, mind pedig a zene fontos szerepet játszanak az életemben. Ezek közül számos helyen volt szerencsém kipróbálni magam: Filmezés, zenélés, írás, média (szerkesztő asszisztens és riporter). Jelenleg a Filmsomnia mellett színészként dolgozom és egy Podcast-et is vezetek. Nagyon fontos számomra az objektivitás mércéje, ezért igyekszem mindig a lehető legobjektívebben közvetíteni a mondandóm. Ez persze nem könnyű, hiszen az a fránya szubjektív vélemény minden sarokból árgus szemekkel figyel és vár. Ezért mindig résen kell lennem és nem szabad elgyengülnöm, mert különben átveszi az irányítást.

Hasonlóak

Az utolsó Halloween-filmen, lehet, csodálkozni fognak a rajongók

Lehet, hogy Stephen King is bele fog kavarni az utolsó Halloween-filmbe, ezzel még kegyetlenebb véget...

Tom Cruise ritka szerelmi jelentben szerepel a Top Gun: Maverickben

A Top Gun elképesztő légi felvételeivel lett kultuszfilm 36 évvel ezelőtt, de sokat lendített rajta Tom Cruise híres...

Skandináv filmek a cannes-i programban és a Vertigo hazai megjelenésében!

A világ legrangosabb filmfesztiválja, az ’A’ kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában három skandináv film...