csütörtök, június 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Alice Csodaországban: A Garden of Lights kiállításán jártunk

Ki ne ismerné Lewis Carrol meséjét, de legalább a címét. Az Alice Csodaországban egy kislányról szól, aki egy tükrön át furcsa fantázia világba lép. Maga a mese 1865-ben íródott, az Alice Csodaországban, és lett egy folytatása is, Alice Tükörországban címmel. A meseregény a korabeli Anglia világát karikírozza. Alice a Nyuszi barlangján át jut ebbe a csodavilágba, pontosabban – zuhan be oda, és aztán hol nő, hol pedig összemegy, így éli meg kalandjait e varázslatos és groteszk világban.

Ideiglenesen A budapesti Füvészkert ad otthont a Garden of Lights fény showjának, az Alice Csodaországban címűnek. Aki nem olvasta a könyvet, annak is élvezetes végig sétálni ezen a szövevényes, mini birodalmon. Fényjátékkal varázsolják elő a mese helyszíneit, díszleteit.

Először Csodaország kapujába lépünk, majd Cheshire macska fogad minket. Eztán a nyuszi barlangja következik, és a ragyogó virágzás helyszínére érkezünk. A fényes, hosszú átjárón keresztül eljutunk a hernyóig, aki Alice-nek a könyvben tanácsokat ad. Aztán jön a sakktábla, utána a nevető és ragyogó virágokon át eljutunk és részt vehetünk a bolondok uzsonnáján, majd a királynő őrsége fogad minket. Ekkor következnek a ragyogás falai, és Csodaország órája, hallhatjuk is ahogy kondul. Rácsodálkozhatunk Cheshire mosolyára és a flamingókra. Végül a Szívkirálynőt üdvözölhetjük. A kiállítás nemcsak a szemünkre, hanem a fülünkre is hat, zene vagy más hanghatás formájában.

A fény show a gyerekek és a felnőttek számára is értékes időtöltést nyújt. A fényjátékot ez év harmadik hó harmadik napjáig lehet megnézni. Reméljük, hogy a Garden of Lights több produkciója is eljut majd Magyarországra, így például a Hupikék törpikék, vagy a Pinokkió. 

Szőke Anikó
Szőke Anikó
1972-ben születtem, Budapesten. Szabadúszó vagyok, képzőművészettel és írással is foglalkozom, és sokat szoktam emellett kreatívkodni is. Mindkettőt nagyon szeretem művelni. Szeretném, ha az olvasók is értékelnék a munkáimat.