péntek, április 19, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Egyenesen át (Flatliners – 2017)

Magyar cím: Egyenesen át
Eredeti cím: Flatliners
Műfaj: Dráma, Thriller
Gyártás éve: 2017
Szereplők: Nina Dobrev, Ellen Page, Kiefer Sutherland, Diego Luna, Kiersey Clemons, Charlotte McKinney, James Norton
Rendező: Niels Arden Oplev
Forgatókönyvíró: Peter Filardi, Ben Ripley
Operatőr: Eric Kress
Játékidő: 108 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪szeptember 28
Magyarországi moziforgalmazó: Intercom
Korhatár: 16+
Szinkronos előzetes:

Mi vár minket a halál után? És ha visszajönnénk a halálból, mit hoznánk magunkkal? 1990-es kultstátuszba emelkedett sikerfilm után aktualizálva megint körbejárhatjuk ezt a kérdéssort. A történet szerint öt orvostanhallgató azzal kísérletezik titokban, hogy rövid időre megállítják a szívüket, és a laboratóriumi körülményeknek köszönhetően vissza térnek az élők sorába. Végül a kísérletek miatt a túlvilágból valami más is követi őket…

Az eredeti filmnek egészen briliáns castingja volt, olyan, akkoriban épp befutó vagy már rég sztároknak számító színészekkel, mint Julia Roberts, Kiefer Sutherland, William Baldwin vagy „én már mindenkivel dolgoztam már” Kevin Bacon. A remake sztárjai ezzel szemben első sorban tévés arcok éd blockbuster mellékszereplők közül kerültek ki, de lehet ez előnyére válik majd a filmnek. A főbb szerepekben a Vámpírnaplókból ismert Nina Dobrev, Ellen Page (X-men filmek, Eredet), Diego Luna (Zsivány Egyes, A terminál), James Norton (Háború és Béke), Kiersey Clemons (Transparent, Igazság Ligája), láthatóak, valamint visszatér az eredeti filmből Kiefer Sutherland (24) is.

Az utóbbi név miatt kis zavar támadhat a fejekben. Ha remake akkor, hogy lehet itt újra egy korábbi főszereplő, aki ráadásul ugyanazt a szerepet játsz el, mint 27 évvel ezelőtt? Cameo vagy esetleg több? Ez az, ami szerintem nem túl bizalomkeltő előjel, mert az alkotók kezdetben remake címkével illették a filmet, de azóta már „laza folytatás”-ként enlegetik, mintha maguk sem tudták volna teljesen eldönteni mit is szeretnének.

De vannak biztató jelek is, például a rendező személye, Niels Arden Oplev, aki a svéd A tetovált lányt készítette, és azóta több sorozat epizódot rendezett Hollywoodban, többek között A búra alatt, Felejthetetlen és a Mr. Robot című szériákba. A forgatókönyvet pedig az a Ben Ripley követte el, aki a 2013-as Forráskód című, remek filmet is írta, úgyhogy lehet azért reménykedni.Egyenesen át
Vélemény
Ha a film felnőtten kezeli a témát, de közben szórakoztató is tud lenni, akkor talán még egy jó film is kisülhet az Egyenes át remake/folytatásából.
Pozitívumok
Negatívumok
65
Ennyire ajánljuk