George Lucas Darth Mault-t szerette volna a folytatások főgonoszának

Bizonyára sok Star Wars rajongó küzd még mindig rémálmokkal a midikloriánoktól, illetve a mindenhova behatoló, érdes homoktól. Kétségtelen, hogy az előzmény trilógiának megvannak a saját maga szépséghibái, amit szeretnénk a felejtés tüzén elégetni, ám szerintem korántsem olyan rosszak azok a filmek, mint ahogyan sokan emlegetik ( A Sithek bosszúja véleményem szerint az egyik legjobb Star Wars film). Úgy gondolom, hogy a korral igen jól öregszenek azok a felvonások, és ha azt mondom, hogy az egyik legnépszerűbb antagonista karaktert köszönhetjük az előzménytrilógiának, akkor talán nem lövök nagyon mellé.Darth Maul ennyi év távlatából is az egyik legkedveltebb gonosz karaktere a Star Wars univerzumának, akinek a Baljós árnyak-beli klasszikus fénykard párbaját is köszönhetjük. Sok rajongó bánatára azonban hamar „derékba tört” Maul karrierje, ugyanis az első filmen kívül, csak egy cameo szerepben láthattuk a Solo-ban. Akik követték az animációs filmeket, azok tudhatják, hogy Maul egy igen fontos karakter volt a történetek alakulásában, ahol többek között Obi-Wan-nal is újra megküzdött.

A napokban kiderült, hogy a Star Wars atyja, George Lucas sokkal nagyobb szerepet szánt Maul-nak, mint amit láthattunk belőle a vásznon. Lucas ugyanis azt szerette volna, ha a 7-9. rész egyik főgonoszaként láthattuk volna viszont. Eredetileg az új trilógia a Jedi visszatér után pár esztendővel vette volna fel a fonalat, ahol is Maul lett volna a Birodalom új „keresztapája”, míg a Darth Vader-hez hasonló Sith nagyúr Darth Talon lett volna.

Az, hogy miként is működött volna ez a verzió, azt soha nem tudjuk meg, mindenesetre sokan örültek volna, ha Lucas ezen ötlete a filmvásznon is megelevenedett volna.


ForrásDigitalspy

Friss

A MűvészTerem pályázat lezárult

Nyáron írtunk a MűvészTerem nevű pályázatról. A kétfordulós verseny eredménye megvan, a második forduló...

Megérkezett az Outlander szakácskönyv

Történt már veled olyan, hogy néztél egy filmet/sorozatot, amiben jóízűen falatoztak és te nyál...

A vérszívó diktátor – A gróf (El Conde, 2023 – Netflix) kritika

Pablo Larraín világhírű chilei rendező konzervatív politikus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot és...

“Tehetsz méh többet!” a Magyar Természettudományi Múzeum rendezvénye kisgyermekeknek

A Magyar Természettudományi Múzeum, Tehetsz méh többet! című rendezvénye főként a kisgyermekeket célozza meg....
Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.

Hasonlóak

Barbie, a diadalmas

Vajon ki 2023 legnagyobb, legerősebb, legvonzóbb mozilénye? Hát egy tágra nyílt szemű, vékony, szőke...

Ott ér véget, ahol elkezdődött – Insidious – A vörös ajtó holnaptól a mozikban!

Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval...

Kurosawa és társai: A 20 legjobb szamurájfilm, amit muszáj megnézni legalább egyszer

A japán történelem mindig is lenyűgözött. Mondhatni abba a korosztályba tartozom, akiknek gyerekként a...