George Lucas Darth Mault-t szerette volna a folytatások főgonoszának

Bizonyára sok Star Wars rajongó küzd még mindig rémálmokkal a midikloriánoktól, illetve a mindenhova behatoló, érdes homoktól. Kétségtelen, hogy az előzmény trilógiának megvannak a saját maga szépséghibái, amit szeretnénk a felejtés tüzén elégetni, ám szerintem korántsem olyan rosszak azok a filmek, mint ahogyan sokan emlegetik ( A Sithek bosszúja véleményem szerint az egyik legjobb Star Wars film). Úgy gondolom, hogy a korral igen jól öregszenek azok a felvonások, és ha azt mondom, hogy az egyik legnépszerűbb antagonista karaktert köszönhetjük az előzménytrilógiának, akkor talán nem lövök nagyon mellé.Darth Maul ennyi év távlatából is az egyik legkedveltebb gonosz karaktere a Star Wars univerzumának, akinek a Baljós árnyak-beli klasszikus fénykard párbaját is köszönhetjük. Sok rajongó bánatára azonban hamar „derékba tört” Maul karrierje, ugyanis az első filmen kívül, csak egy cameo szerepben láthattuk a Solo-ban. Akik követték az animációs filmeket, azok tudhatják, hogy Maul egy igen fontos karakter volt a történetek alakulásában, ahol többek között Obi-Wan-nal is újra megküzdött.

A napokban kiderült, hogy a Star Wars atyja, George Lucas sokkal nagyobb szerepet szánt Maul-nak, mint amit láthattunk belőle a vásznon. Lucas ugyanis azt szerette volna, ha a 7-9. rész egyik főgonoszaként láthattuk volna viszont. Eredetileg az új trilógia a Jedi visszatér után pár esztendővel vette volna fel a fonalat, ahol is Maul lett volna a Birodalom új „keresztapája”, míg a Darth Vader-hez hasonló Sith nagyúr Darth Talon lett volna.

Az, hogy miként is működött volna ez a verzió, azt soha nem tudjuk meg, mindenesetre sokan örültek volna, ha Lucas ezen ötlete a filmvásznon is megelevenedett volna.


ForrásDigitalspy

Friss

Dungeons and Dragons: Betyárbecsület kritika (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, 2023)

Hogy megfelelő ívvel indítsam ezt a kritikát (ugyanakkor elhelyezzem magamat a „mi köze van...

Star Wars: Thrawn-trilógia – Legendák – a legjobb történetek könyvajánló: Mindenki kedvenc Star Wars folytatása újra a boltokban!

Ezúttal kemény kötetes változatban jelent meg a Szukits gondozásában Timothy Zahn remekműve, a Thrawn-trilógia,...

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...
Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.

Hasonlóak

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...