George Lucas Darth Mault-t szerette volna a folytatások főgonoszának

Bizonyára sok Star Wars rajongó küzd még mindig rémálmokkal a midikloriánoktól, illetve a mindenhova behatoló, érdes homoktól. Kétségtelen, hogy az előzmény trilógiának megvannak a saját maga szépséghibái, amit szeretnénk a felejtés tüzén elégetni, ám szerintem korántsem olyan rosszak azok a filmek, mint ahogyan sokan emlegetik ( A Sithek bosszúja véleményem szerint az egyik legjobb Star Wars film). Úgy gondolom, hogy a korral igen jól öregszenek azok a felvonások, és ha azt mondom, hogy az egyik legnépszerűbb antagonista karaktert köszönhetjük az előzménytrilógiának, akkor talán nem lövök nagyon mellé.Darth Maul ennyi év távlatából is az egyik legkedveltebb gonosz karaktere a Star Wars univerzumának, akinek a Baljós árnyak-beli klasszikus fénykard párbaját is köszönhetjük. Sok rajongó bánatára azonban hamar „derékba tört” Maul karrierje, ugyanis az első filmen kívül, csak egy cameo szerepben láthattuk a Solo-ban. Akik követték az animációs filmeket, azok tudhatják, hogy Maul egy igen fontos karakter volt a történetek alakulásában, ahol többek között Obi-Wan-nal is újra megküzdött.

A napokban kiderült, hogy a Star Wars atyja, George Lucas sokkal nagyobb szerepet szánt Maul-nak, mint amit láthattunk belőle a vásznon. Lucas ugyanis azt szerette volna, ha a 7-9. rész egyik főgonoszaként láthattuk volna viszont. Eredetileg az új trilógia a Jedi visszatér után pár esztendővel vette volna fel a fonalat, ahol is Maul lett volna a Birodalom új „keresztapája”, míg a Darth Vader-hez hasonló Sith nagyúr Darth Talon lett volna.

Az, hogy miként is működött volna ez a verzió, azt soha nem tudjuk meg, mindenesetre sokan örültek volna, ha Lucas ezen ötlete a filmvásznon is megelevenedett volna.


ForrásDigitalspy

Friss

Dalra fakad az Átjáróház

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a...

Brahmāstra: Első rész – Shiva kritika (Brahmāstra: Part One – Shiva, 2022 – Disney+): Szuperhős mozi indiai módra

Az indiai filmek temperamentuma mindig irigylésre méltó, zenés és táncos jelenetekkel tarkított romantikus alkotásokról...

A csoda kritika (The Wonder – 2022, Netflix): Florence Pugh egy csoda

Florence Pugh egyértelműen napjaink egyik legtehetségesebb színésznője. A csoda című kosztümös thriller már elérhető...
Nagy Norbert
Nagy Norbert
Hello, Norbi vagyok! Kiskorom óta rajongok a filmekért, sorozatokért. Műfajtól függetlenül, bármit megnézek, és szeretem utána kifejteni a véleményem róluk. Kritikáim írásban és videó formájában is megjelennek általában.

Hasonlóak

Dalra fakad az Átjáróház

Egyre inkább kirajzolódik a mozirajongók előtt, hogy miért lesz kihagyhatatlan film a decemberben a...

Margot Robbie Oscar-esélyes a Babylonnal

Már kétszer jelölték Oscarra Margot Robbie-t (Botrány, Én, Tonya), és lehet, hogy harmadszorra meg is...

Szombaton kezdődik a 20. Olasz Filmfesztivál

November 5-én kezdődik és 16-áig tart az immár 20. Olasz Filmfesztivál – Mittelcinemafest -...