szombat, július 13, 2024

Trending

Hasonlóak

Ajánló: Az Emoji-film (The Emoji Movie – 2017)

Magyar cím: Az Emoji-film
Eredeti cím: The Emoji Movie
Műfaj: animációs, vígjáték
Gyártás éve: 2017
Szereplők: T.J. Miller, Anna Faris, Maya Rudolph, Patrick Stewart, Christina Aguilera, Sofía Vergara
Rendező: Tony Leondis
Forgatókönyvíró: Tony Leondis, Mike White
Gyártó: Sony Pictures Animation
Játékidő: 86 perc
Magyarországi mozipremier: 2017. ‪augusztus 10.
Magyarországi moziforgalmazó: InterCom
Korhatár: 6+
Szinkronos előzetes:

A napokban jelent meg a Sony új animációs filmjének legfrissebb előzetese, melyben a főszerepet a mindenki számára jól ismert emotikonok kapták, ahogyan ezt az ötletes cím is bizonyítja: Emoji-film. A Sony 2006 óta gyárt animációs filmeket, azonban eddig nem sikerült felnőnie az olyan stúdiókhoz mint a Pixar, a Dreamworks, a Blue Sky vagy a Laika és nem valószínű, hogy ez a film hozza meg számukra az áttörést.

A történet egy okostelefonban játszódik, ahol a hangulatjelek egy applikációban élve várják, hogy a júzer kiválassza őket. Köztük a kakukktojás Gene, aki a többiektől eltérően többféle érzelmet is ki tud fejezni. Gene-nek ez azonban nem tetszik, ő olyan akar lenni mint a társai. Néhány barátjával együtt indulnak neki az appok világának, hogy megtalálják Code-ot aki majd helyreteszi a rendszert, miközben egyre veszélyesebb kalandokba keverednek és az összes hangulatjel sorsa is az ő kezükbe kerül.

Alapvetően nem rossz ötlet cuki vigyorgós fejek köré kreálni egy jópofa mesét. Egy egész estés mozi viszont egy kicsit nagyobb falat, mert oda bizony történet kell. És sajnos úgy tűnik, hogy ezen a ponton el is véreztek az alkotók. A külföldi kritikusok máris ízekre szedték a filmet és minden idők legrosszabb animációs meséjének kiáltották ki, bár azt ők is elismerik, hogy a gyerekek talán élvezni fogják színes, vigyorgós, kakis poénokkal tarkított mozgalmas mesét. A kissé bugyuta történet és az erőltetett termékmegjelenítés nem teszi a várva-várt filmek kategóriájába az augusztus 10-én debütáló szmájlifilmet, melynek már az előzetese is megosztotta az internet népét. Elég nehezen magyarázható ugyanis a gyerekek felé történő pozitív értékek közvetítése az okostelefonjaikat nyomkodó kisiskolások mellett. Természetes, hogy a kor technikája a mesékbe is be-beszivárog, hiszen enélkül nem lenne hiteles és élvezetes az adott generáció gyermekei számára. Azonban ez megoldható lenne úgy is, hogy ne a történet szolgálja ki a technikát, hanem fordítva (lásd: Bébi úr).

Egy szó mint száz, nehéz elhinni, hogy ezt a filmet valahol valaki tényleg komolyan gondolta, de ha minden jól megy, legalább az okostelefonok világába született gyerekeknek lesz pár jó pillanata. A szülő öröme viszont a gyermeki kacagáson kívül nem sok lesz, és talán mindenki jobban is jár ha mozi helyett ezúttal a játszótérre mennek.

Az Emoji-film
Vélemény
A filmtől butácska történet és – ha lehet hinni a külföldi sajtónak – sok-sok kakis poén várható. Küldeném mindenkinek aki szereti.
Pozitívumok
Negatívumok
40
Ennyire ajánljuk