Nem reménytelen a harmadik Szörnyecskék-film helyzete!

Nem reménytelen a harmadik Szörnyecskék-film helyzete!

Az 1984-es Szörnyecskék egy valódi kult mozi sok-sok rajongóval, mely az egészen ellentmondásos „családi horrorfilmek” nem létező zsánerének talán egyetlen képviselője. Sikere után hat évvel, 1990-ben érkezett is a folytatás Szörnyecskék 2. – Az új falka címmel, amely, bár nem ért fel az első részhez, azért kudarcnak sem nevezhető. Már régóta tudni lehet, hogy jelenleg is folynak egy új Szörnyecskék-film munkálatai, ám a projekt körül honoló csend az utóbbi időben kezdett egészen aggasztóvá válni.Szerencsére azonban a 3. epizód írója, Chris Colombus nemrég a Collidernek nyilatkozva valamelyest eloszlatta a kételyeket. Az amerikai filmrendező – akinek többek között a Reszkessetek betörők! és a Mrs. Doubtfire: Apa csak egy van című klasszikusokat, illetve az első két Szörnyecskék scriptjét is köszönhetjük –  kifejezetten lelkes az új Szörnyecskék-film kapcsán, már a forgatókönyvvel is elkészült, ám sajnos a projekt még nem kaphatott zöld utat. Akad még ugyanis néhány tisztázandó jogi kérdés, ám ezek kapcsán úgy tűnik, Colombus meglehetősen optimista: elmondása alapján már keresik a megfelelő időpontot a film forgatására, mely a koronavírus idején nem lehet könnyű feladat.

Colombus azt is hozzátette, ha egyszer végre elkezdődnek a 3. rész tényleges munkálatai, óvakodni fog a CGI használatától, és az előző epizódoknak megfelelően ismét báb, illetve stop-motion technikával igyekszik majd életre kelteni a címszereplő lényecskéket.


ForrásCollider

Friss

Bosszúra készen kritika (Do Revenge, 2022 – Netflix): Van füle, meg farka, csak a törzse hiányzik

Nagyon sok jó vígjáték létezik, amit kár lenne kihagyni, de manapság már egyre kevesebb...

Ellenbacher Ibolya és Juhász Éva: Közel vagy című kiállításán jártunk a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben

A XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény rendszerint időszaki kiállításokat is szokott...

Nincs baj, drágám kritika (Don’t Worry Darling, 2022) – Nem minden az, aminek látszik

A „Nincs baj, drágám!” című filmről, valószínűleg azok is hallottak, akiket annyira nem izgat...

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

6 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Mark Hamillről

Mark Hamill legismertebb szerepe valószínűleg élete végéig Luke Skywalker jedi lovag (majd későbbi mester...

Dühödt taxisok, robbanásveszélyes politikai krízis és 56-os golyózápor a Blokád új előzetesében

Alig több mint egy hónap múlva, október 20-án már a mozikban lesz látható az...

Tom Cruise mégsem távozik a Mission: Impossible-ből?

Eddig úgy volt, hogy a Mission: Impossible 7-8. része után Tom Cruise kiválik a szériából, Christopher McQuarrie rendezőnek...