Nem reménytelen a harmadik Szörnyecskék-film helyzete!

Nem reménytelen a harmadik Szörnyecskék-film helyzete!

Az 1984-es Szörnyecskék egy valódi kult mozi sok-sok rajongóval, mely az egészen ellentmondásos „családi horrorfilmek” nem létező zsánerének talán egyetlen képviselője. Sikere után hat évvel, 1990-ben érkezett is a folytatás Szörnyecskék 2. – Az új falka címmel, amely, bár nem ért fel az első részhez, azért kudarcnak sem nevezhető. Már régóta tudni lehet, hogy jelenleg is folynak egy új Szörnyecskék-film munkálatai, ám a projekt körül honoló csend az utóbbi időben kezdett egészen aggasztóvá válni.Szerencsére azonban a 3. epizód írója, Chris Colombus nemrég a Collidernek nyilatkozva valamelyest eloszlatta a kételyeket. Az amerikai filmrendező – akinek többek között a Reszkessetek betörők! és a Mrs. Doubtfire: Apa csak egy van című klasszikusokat, illetve az első két Szörnyecskék scriptjét is köszönhetjük –  kifejezetten lelkes az új Szörnyecskék-film kapcsán, már a forgatókönyvvel is elkészült, ám sajnos a projekt még nem kaphatott zöld utat. Akad még ugyanis néhány tisztázandó jogi kérdés, ám ezek kapcsán úgy tűnik, Colombus meglehetősen optimista: elmondása alapján már keresik a megfelelő időpontot a film forgatására, mely a koronavírus idején nem lehet könnyű feladat.

Colombus azt is hozzátette, ha egyszer végre elkezdődnek a 3. rész tényleges munkálatai, óvakodni fog a CGI használatától, és az előző epizódoknak megfelelően ismét báb, illetve stop-motion technikával igyekszik majd életre kelteni a címszereplő lényecskéket.


ForrásCollider

Friss

Creed III kritika (Creed III, 2023) – Még mindig megvan benne a tűz

Talán kijelenthető, hogy eddig mindkét Creed film kiválóan vitte tovább a Rocky franchise örökségét,...

65 kritika (65, 2023) – Jurassic Parkban a helyzet változatlan

Tehát adott egy minimál karakteres túlélőfilm. Nem nagy ügy, vagyis lehetne az, mert ugye...

Hadik kritika (2023)

Képzeljük el, ahogy Rango, a kaméleon huszárruhát ölt, majd elkiáltja magát: „És most vágtatunk”....

Sikoly VI. kritika (Scream VI, 2023) – Ghostface New Yorkban

2022-ben több, mint egy évtizedes álmából keltették fel a Sikoly franchise-t. A Wes Craven...
Gulácsi Bence
Gulácsi Bence
Üdv, Bence vagyok. A Pázmány végzős Filmelmélet és filmtörténet szakos hallgatója. Tizenöt éves korom körül határoztam el, hogy filmkritikus leszek. Azóta aktívan művelem magam, olvasok és írok a témában. Igyekszem átlátni, alaposan megvizsgálni és megérteni mind filmeket, mind a mozi világát.

Hasonlóak

Vérszemet kapott Nicolas Cage, saját Drakula-filmet akar

Hamarosan Drakula grófként láthatjuk Nicolas Cage-et a Renfield című vidám thrillerben, amelyben a címszereplő (Nicholas Hoult), aki a...

„Hollywood mára elmerült önmaga kényeztetésében” – mondja a sikerrendező

Miközben a nagy stúdiók igyekeznek biztosra menni, és sok esetben használt ötletekből építkező sorozatokban,...

Így lett vírusvideó a gyilkos robot tánca

Elárvul egy kislány, Cady, ám nagynénje, Gemma szerencsére robotmérnök és feltaláló, ezért összeszerkeszt neki...