péntek, március 1, 2024

Trending

Hasonlóak

Robert Pattinsonon túl: A 10 legjobb Batman történet itthon

Matt Reeves Batman filmjét már most az egekig magasztalja a sajtó, ennek hatására pedig mi is belebújtunk a képregénygyűjteményeinkbe.

A legújabb Batman film sztárja, Robert Pattinson, már több ízben bizonyította, hogy képességei messze túlmutatnak a Twillight-on. A legújabb adaptáció hatására összeállítottunk egy listát a 2000-es évek hazai kiadásából 10 legjobb történettel Gotham hősével a főszerepben.

10. Karácsonyi ének (Kingpin, 2015)

Dickens klasszikusa gothami kiadásban lélegzetelállító festett képekkel kel életre a lapokon és igazi kuriózum lehet bármelyik Batman rajongó gyűjteményében.

Batman képregény lista
Batman: Karácsonyi ének; Alkotók: Lee Bermejo, Barbara Ciardo; Kép: kepregenydb.hu

9. Préda (Képes kiadó, 2007; Eaglemoss, 2019)

A Préda egy szó szoros értelmében vett Batman sztori, ami képes komolyan venni a karakter dedektív képességeit és nem fél bemutatni a Gothamban uralkodó mocskot.

Batman képregény lista
Batman: Préda; Alkotók: Doug Moench, Paul Gulacy, Terry Austin, Steve Oliff; Kép: kepregenydb.hu

8. A nevető ember (Kingpin, 2006; Eaglamoss, 2018, majd 2020)

A cím utalás az azonos A nevető ember című filmre, amely komoly inspirációként szolgált Joker megalkotásában. Brubaker története egyfajta eredettörténetként funkcionál Joker számára.

Batman képregény lista
Batman: A nevető ember; Alkotók: Ed Brubaker, Doug Mahnke, David Baron; Kép: kepregenydb.hu

7. Superman és Batman: Supergirl – Egy lány a Kripton bolygóról (Képes kiadó 2008)

Ugyan kakukktojás a kis listánkon, hiszen erősen kacsintgat a nagyobb DC univerzum felé, az Egy lány a Kripton bolygóról kifejezetten élvezetes kötet a kozmikus léptékű események sűrűjében.

Batman képregény lista
Superman és Batman: Supergirl – Egy lány a Kripton bolygóról; Alkotók: Jeph Loeb, Michael Turner, Peter Steigerwald; Kép: kepregenydb.hu

6. A sötét lovag visszatér (Kingpin, 2018; Eaglemoss 2019)

Nincs olyan lista, amiről Frank Miller neve hiányozhatna mikor Batman a téma. Miller nem jósolt túl fényes jövőt a bőregérnek, mégis a posztapokaliptikus Gotham máig nagy kedvenc a rajongók körében.

Batman képregény lista
Batman: A sötét lovag visszatér; Alkotók: Frank Miller, Klaus Janson, Lynn Varley; Kép: kepregenydb.hu

5. Első év (SEMIC, 2005; Eaglemoss, 2021)

Frank Miller nem csak Bruce Wayne végzetét vetette papírra, de azt is felismerte, hogy egy elárvult gyermek nem válik automatikusan nyomozó és harcművész zsenivé. Az Első év bemutatja hogyan születik valójában a Batman mítosz.

Batman képregény lista
Batman: Az első év; Alkotók: Frank Miller, David Mazzucchelli, Richmond Lewis; Kép: kepregenydb.hu

4. A gyilkos tréfa (SEMIC Interprint, 1990; Kingpin, 2018; Eaglemoss, 2020)

Alan Moore klasszikusát szinte senkinek nem kell bemutatni. Gotham bohóchercege elszabadul, hogy bebizonyítsa: egy rossz nap bőven elég, hogy a legépelméjűbb embert is tönkre tegye egyetlen nap leforgása alatt. Egyetlen gyűjtő polcáról sem hiányozhat!

Batman képregény lista
Batman: A gyilkos tréfa; Alkotók: Alan Moore, Brian Bolland, John Higgins; Kép: kepregenydb.hu

3. Hush (Képes kiadó, 2006; Eaglemoss 2017)

A pszicho-thrilleres beütésével a modern idők egyik legjobb Batman kiadványa, ami hazánkat elérhette. A Jeph Loeb-Jim Lee páros egyszerűen verhetetlen, szinte képtelenek hibázni.

Batman képregény lista
Batman: Hush 1.rész; Alkotók: Jeph Loeb, Jim Lee, Scott Williams, Alex Sinclair; Kép: kepregenydb.hu

2. A három Joker (Fumax, 2021)

Kicsit a külcsínyre terelve a figyelmet egy igazán exkluzív kötet tulajdonosává válhat, aki beruház a három Joker képregényre, ami kiszakítva a mainstream sorból nem a visszafogott ábrázolásmódjáról híres.

Batman képregény lista
Batman: Három Joker; Alkotók: Geoff Johns, Jason Fabok; Kép: fumax.hu

1. Arkham Elmegyógyintézet (Képes kiadó, 2008; Eaglemoss, 2018)

Grant Morrison szereti úgy ábrázolni Batmant, mint aki maga is mentális zavarokkal küzd, ez alkalommal pedig egyenesen egy elmegyógyintézet a helyszín. Az Arkham Elmegyógyintézet történetben és vizualitásban is nehezen talál kihívót maga ellen, kár, hogy már csak az Eaglemoss-féle kiadás van kereskedelmi forgalomban…

Batman képregény lista
Batman: Arkham Elmegyógyintézet – Komor ház komor talajon; Alkotók: Grant Morrison, Dave McKean; Kép: kepregenydb.hu
Török Dániel
Török Dániel
Tizenéves korom óta foglalkoztatnak a különböző művészeti ágak. Leginkább a zenében érzem otthon magam, tizenöt éves korom óta játszom, azóta a legkülönfélébb hangszereken próbáltam ki magam: csellón, gitáron, ütősökön, szintetizátorokon. Stilisztikailag a metál áll legközelebb a szívemhez, de szívesen hallgatok és beszélek más stílusokról is. Szintén foglalkoztat a képregények világa, jelenleg több, mint ötszáz példányt számol a gyűjteményem. A hétköznapokban a színház világában munkálkodom, világosítóként.