vasárnap, július 21, 2024

Trending

Hasonlóak

20 érdekesség a 20 éves Batman és Robin-ról

A napokban ünnepelte 20. évfordulóját minden idők egyik legjobb rossz filmje a Batman és Robin, amit az emberek imádnak utálni és utálnak imádni. Ezen jeles alkalomból összeválogattunk 20 érdekességet erről a neon fényben úszó, karrier gyilkos filmről, amit én személy szerint kifejezetten imádok minden hibája ellenére.

1. 2010-ben az Empire magazin, „Minden idők 50 legrosszabb filmje” listáján, a Batman és Robin az első helyen szerepelt.

2. Mielőtt George Clooney-t szerződtették volna Batman szerepére, az első számú kiszemelt – az X-akták sztárja – David Duchovny volt.

3. A forgatások végeztével Clooney csak ennyit mondott: „Azt hiszem megöltük a franchiset.

4. Egy, a börtönben játszódó jelenet során, a bizonyíték raktárban látható az előző rész, két főgonoszának (Két-arc, Rébusz) a jelmeze.

5. A teljes költségvetés nagyjából ötödét Arnold Schwarzenegger gázsija vitte el. A színész 25 millió dollárt kapott a szerepért.

6. Scwarzenegger után Sylvester Stallone és Hulk Hogan lettek volna a rendező, Joel Schumacher következő kiszelmeltjei Mr. Fagy szerepére.

7. A Batman és Robin az első Batman film, ami nem lett a nyár legtöbb bevételt termelő filmje.

8. A filmben fontos szerepet játszó MacGregor szindróma valójában nem egy létező betegség és a film producere Peter Macgregor-Scott után kapta a nevét.

9. Ed Harris, Patrick Stewart és Anthony Hopkins is szóba kerültek Mr. Fagy kapcsán, de Joel Schumacher nagy darab, erős férfiként képzelte el a karaktert.

10. Sokáig úgy volt, hogy Arnold Schwarzenegger kopaszra borotválja a fejét a szerep kedvéért, de amikor a sminkben elő került a borotva meggondolta magát és az igen drága és macerásan felhelyezhető szilikon sapkát választotta helyette.

11. A film rendezője nem rég bocsánatot kért a rajongóktól, a film silány minősége miatt, valamint azt is elismerte, hogy azért lett ennyire színes és díszes a film, hogy minél több játékot adhassanak el.

12. George Clooney egyszer teljes Batman jelmezben látogatta meg kollégáit a Vészhelyzet forgatásán.

13. Mr. Fagy 27 jéggel, vagy hideggel kapcsolatos poént süt el a film két órás játékideje alatt. A legismertebbek ezek közül: „Jég veled, Batman!”, vagy az „Eljő a jeges.”

14. Eredetileg a Batman és Robin kapta volna a Mindörökké Batman (angolul Batman 4Ever) címet, míg a Mindörökké Batman, Batman és Robin címen futott volna.

15. Már tervben volt a folytatás, amiben Clooney, mint Batman és O’Donnell, mint Robin is visszatértek volna. De a rossz kritikai fogadtatás, valamint a nem túl fényes bevételi adatok után elhalt a projekt. Az ötödik filmben egyébként a Madárijesztő és Harley Quinn lettek volna a főgonoszok, de az előző részek ellenségeinek felbukkanásáról is szó esett.

16. George Clooney minden barátjának visszafizette a jegyárat, akik miatta ültek be megnézni a filmet.

17. Az első Batman film volt, amit semmilyen kategóriában sem jelöltek Oscar-díjra.

18. Uma Thurman előtt Julia Roberts, Sharon Stone és Demi Moore voltak a legesélyesebbek Méregcsók szerepére.

19. Ebben a filmben bukkant fel először, élőszereplős változatban Batgirl.

20. Batgirl erdetileg Gordon felügyelő lánya, de a film kedvéért megváltoztatták az erdettörténetét és itt már Alfred unokahúgaként ismerhetjük meg.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/