vasárnap, július 21, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Underworld című filmről

15 évvel ezelőtt mutatták be ezt a vámpírokkal és vérfarkasokkal tűzdelt Rómeó és Júlia történetet, és most nem az Alkonyat sorozatra, hanem az Underworld franchise első részére célzunk. Az Underworld emlékeim szerint egy korrekt akciókkal és temérdek sok vérrel tarkított alkotás volt, ami akár a mai felhozatalban is megállná a helyét. Ez azonban a később érkező részekről már nem ennyire egyértelműen kijelenthető. De most nem is ezekről van szó, hanem az első filmről, amiről az évfordulóhoz igazodva 15 érdekességet hoztunk nektek, amiket talán még nem tudtatok.

1. Kevin Grevioux (Raze) hangján nem hajtottak végre semmiféle digitális módosítást, a színésznek ugyanis valóban ilyen mély a beszédhangja.

2. A gyártó stúdió elnöke azelőtt zöld utat adott a folytatásnak és az előzményfilmnek mielőtt az első részt bemutatták volna az Egyesült Államokban.

3. Rhona Mitra is esélyes volt Selene szerepére, de végül azt Kate Beckinsale kapta meg. Később azonban Mitra főszerepet kapott a Underworld: A vérfarkasok lázadása című prequel-ben.

4. Az Underworld volt Len Wiseman rendezői bemutatkozása.

5. Wentworth Miller (A szökés) jeleneteit mindössze két nap alatt vették fel.

6. A film 121 perces játékideje alatt 67 ember halála látható a képernyőn. Vagyis átlag 2 percenként meghal benne valaki.

7. Michael Sheen ebben a filmben a vérfarkasok vezérét alakítja, aki utálja a vámpírokat. Pár évvel később azonban szerepet kapott az Alkonyat szériában, amiben már egy vámpír vezért keltett életre, aki utálta a vérfarkasokat.

8. Többek között Halle Berry, Milla Jovovich és Rhona Mitra is esélyesek voltak a főszerepre.

9. Habár a film Selene narrációjával indít, karaktere csak a 12. percben szólal meg láthatóan is.

10. Len Wiseman szerette volna, ha David Bowie is felbukkan a filmben, mint az egyik vámpír. Ez azonban végül időpont egyeztetési nehézségek miatt nem valósulhatott meg.

11. Annak ellenére, hogy Lucian a vérfarkasok fővezére, mindössze egyszer látjuk őt teljesen átalakult formába, azt is egy flashback jelenetben.

12. DVD-n és Blu-ray-en is megjelent a film bővített változata, amely 133 perces, vagyis 12 perccel hosszabb, mint a mozikban bemutatott verzió.

13. A filmet Magyarországon forgatták, így a sok ismerős helyszín mellett, rengeteg magyar színész is kiszúrható benne. Többek között Görög Zita, Bolla Sándor, Dammak Jázmin és Barsi Zsuzsa is szerepet kaptak benne. Sőt, Görög Zita még a folytatásban is visszatért.

14. A főszereplő, Kate Backinsale a forgatás idején ismerkedett meg későbbi férjével Len Wiseman rendezővel. A dolog pikantériája, hogy a színésznő ekkor még a Lucian-t alakító Michael Sheen-nel járt, akivel közös gyereket is neveltek.

15. Michael Sheen-t és Wentworth Miller-t is meghallgatták Michael szerepére, de végül mindketten más karaktert személyesíthettek meg. Michael-t pedig Scott Speedman játszhatta el.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/