hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Trója című filmről

1. Christopher Nolan-t és Terry Gilliam-et is felkérték a film megrendezésére, de mindketten passzolták. Gilliam egyébként mindössze öt oldalt olvasott a  forgatókönyvből.

2. A forgatás során két biológust is felvettek, akiknek az volt a dolguk, hogy a közelben lévő teknőstojásokra vigyázzanak, nehogy a stáb kárt tegyen bennük.

3. Brad Pitt és Eric Bana nem használtak dublőröket a legendás csatajelenetnél. Sőt! Egyezséget kötöttek, melynek értelmében minden könnyű találatért 50 dollárt, súlyos találatért pedig 100 dollárt fizettek egymásnak. Brad Pitt a felvételek végén 750 dollárt fizetett Bana-nak, Bana viszont semmit sem fizetett Pitt-nek.

4. A Trója 163 perces játékidővel került a mozikba, de DVD-n megjelent a film, 196 perces rendezői változata is.

5. Brad Pitt elmondása alapján számára kifejezetten nehéz volt a forgatás, mert akkoriban kezdett el leszokni a dohányzásról.

6. Orlando Bloom nem szerette az általa alakított karaktert, mert az szerinte nem csak gyáva, de idióta is volt

7. A német származású Diane Kruger saját magát szinkronizálta a film német nyelvű változatában.

8. Minden férfi szereplőnek le kellett borotválni a mellkasát és wax-szal kellett bekenniük azt. Ez alól egyedül Eric Bana volt kivétel, neki nem kellett leborotválnia magát, de a wax-ot nem úszhatta meg.

9. A Priam-ot alakító Peter O’Toole az utolsó jelenetének felvétele után köszönés nélkül távozott a forgatásról, mert annyira nem jött ki jól a rendező, Wolfgang Petersennel.

10. Wolfgang Petersennek felajánlották a Gladiátor rendezését, de nem élt a lehetőséggel, amit nagyon megbánt. A Trója rendezését pont emiatt fogadta el szinte azonnal.

11. Halle Berry, Keira Knightley, Jennifer Lopez, Sophie Marceau, Catherine Zeta-Jones is szóba kerültek, Heléna szerepére.

12. 497 millió dolláros világszintű bevételével ez volt a 2004-es év, nyolcadik legsikeresebb alkotása.

13. Akhilleus 33 emberrel végez a film játékideje alatt, vagyis átlag, körülbelül 5 percenként eggyel.

14. Sean Bean ebben az alkotásban kivételesen nem veszti életét. A színész ugyanis híres arról, hogy szinte minden filmjében meghal.

15. A stúdió visszadobta Gabriel Yared eredetileg ír filmzenéjét, mert azt túl régimódinak találták. Helyette pedig inkább James Horner-t szerződtették.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/