szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

20 érdekesség a 20 éves Amerikai pite című filmről

1. Amerikában a filmnek negyedik vágásra sikerült csak R besorolást kapni a legmagasabb NC-17 helyett.

2. Az egyik jelenetben úgy imitáltak erekciót, hogy egy kisütött kolbászt felhúztak egy ceruzára, azt pedig alumínium fóliába csomagolták, így még kellemesen meleg is volt, amikor Jason Biggs lábai közé helyezték azt.

3. Ez volt Seann William Scott első mozifilmes szerepe, amiért mindössze 8000 dollár, azaz átszámítva körülbelül 1.5 millió forint ütötte a markát.

4. Jennifer Coolidge, aki Stiffler mamáját játssza, csak mindössze 14 évvel volt idősebb, mint a filmbéli fiát alakító Seann William Scott.

5. Chris Klein és Seann William Scott nem tudták, hogyan kell lacrosse-t játszani, ezért a forgatás előtt 3 héttel elkezdtek edzésekre járni.

6. Ennek a filmnek köszönhetően vált népszerűvé a „milf” kifejezés.

7. A hírhedt “fehér sör” valójában úgy készült, hogy sörbe tojásfehérjét tettek.

8. 95 perces játékidejével ez a sorozat legrövidebb felvonása.

9. Alyson Hannigannek eredetileg Heather szerepét ajánlották fel, de miután elolvasta a forgatókönyvet, azt kérte a készítőktől, hogy had játszhassa el inkább Michelle-t.

10. Adam Herz mindössze 6 hét alatt írta meg a film forgatókönyvét, amihez a Malackodók és a Legénybúcsú című alkotásokból merített ihletet.


11. John Cho és Mena Suvari a szintén 1999-ben bemutatott Amerikai szépség című filmben is együtt játszottak.

12. Jim papájának szerepére Bill Murray is esélyes volt.

13. Oz a forgatókönyv egy korai vázlatában Zy néven szerepelt.

14. Mena Suvari saját maga énekelt a filmben.

15. A film költségvetése 11 millió dollár volt, világszintű összbevétele pedig csaknem 135 millió.

16. Adam Herz forgatókönyvíró egyszer elmesélte, hogy a stúdióknak az alábbi címmel küldte ki a filmet: “Cím nélküli tini szex komédia, amit kevesebb, mint 10 millió dollárból le lehet forgatni és amit a stúdiók vagy imádni, vagy utálni fognak, de szerintem inkább imádni”. Ezt később East Great Falls-ra, majd Great Falls-ra, végül pedig Amerikai pitére változtatták.

17. Eugene Levy szövegeinek nagy részét improvizálta, többek között azt is, amikor Jim-et próbálja szexuálisan felvilágosítani.

18. Jim és Nadia interneten közvetített együttléte alatt a Blink-182 nevű rock zenekar tagjai is szerepet kaptak.

19. Az akkor 26 éves John Cho volt a legidősebb férfi színész, aki tinédzsert játszott a filmben. A női színészek közül pedig a 24 éves Alyson Hannigan.

20. Jason Biggs-et a szexjelenetek alatt egy testdublőr helyettesítette volna, de miután a felvételek előtt nem sokkal kiderült, hogy a férfi hasán egy nagy műtéti seb található, kirúgták. Így végül Biggs-nek saját maga kellett szerepelnie ezekben a jelenetekben.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/