szerda, június 12, 2024

Trending

Hasonlóak

Sakk, matt: 10 érdekesség Anya Taylor-Joy-ról

Az 1996-os születésű, különleges nevű és arcú Anya Josephine Marie Taylor-Joy elmondása szerint mindig is színésznő szeretett volna lenni, amihez különleges külseje – amit brit–argentin–skót és spanyol felmenőinek köszönhet – és persze a tehetsége is megvan, amit már számos filmben és sorozatban bizonyított.Addig is, amíg várjuk, hogy az új Mad Max filmben debütáljon mint a fiatal Furiosa, legújabb sorozata, A vezércsel (The Queen’s Gambit) jelenleg is az egyik legnépszerűbb a Netflix kínálatában. Jöjjön hát 10 érdekesség a fiatal színésznőről:

 1. Miamiban született, majd hatéves koráig Buenos Airesben élt, mielőtt Londonba költöztek.
 2. Öt testvére van, ő a legfiatalabb, míg a legidősebbik már betöltötte az 50. életévét is.
 3. A színészkedés előtt modellkedett: a Harrods előtt vette észre Sarah Doukas, a Storm modellügynökség vezetője.
 4. Allen Leech-csel – a Downton Abbey sofőrjével, aki a sorozat egyik legszimpatikusabb karaktere – volt egy közös fotózása, aki bemutatta az ügynökének és ezután indult filmes karrierje.
 5. Első szerepe a (sajnos) nem túl sikeres Vámpírakadémia című filmben volt, de végül kivágták a jelenetét: az egyik önkéntes vérdonort játszotta.
 6. Bár sokan azt hitték, valójában nem egy sakktehetség. A vezércsel forgatása előtt tanult sakkelméletet, hogy tisztában legyen a játékkal és a mozdulatokat is memorizálta a jelenetek előtt.

  Anya Taylor-Joy
  Fotó: PHIL BRAY/NETFLIX © 2020
 7. A telefonja háttérképe egy Tiszta románc-jelenet, amin Patricia Arquette és Christian Slater van.
 8. Nem nagy TV-nézős, de a Dawson és a haverokat imádta.
 9. A 2 és ½ kém c. filmet nézi, ha nevetésre van szüksége.
 10. Bár modellkedik és filmekben, sorozatokban szerepel, Anya sosem nézi vissza magát a filmekben, ugyanis nem tartja magát elég szépnek. A 24 éves színésznő nemrég azt nyilatkozta: „Szerintem nem vagyok elég gyönyörű ahhoz, hogy filmekben szerepeljek.” Amikor megkapta az Emma (2020) főszerepét, pánikrohamot kapott és azt gondolta: „Én leszek az első csúnya Emma, ezt nem tudom végigcsinálni.” Nos, úgy tűnik, hogy ezzel a véleményével egyedül maradt, mások szerint elég szép ahhoz, hogy jobbnál jobb szerepet kapjon Hollywoodban és azon kívül is.

  Anya Taylor-Joy
  Forrás: The PlaylistHorváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.