hétfő, április 15, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Rocksuli című filmről

1. Az alkotásban szereplő gyerekek nem csak a filmben, de a valóságban is tudtak játszani az adott hangszereiken, a háttérénekesek pedig igazából is énekesek voltak.

2. A gyerekek filmbéli becenevét maga Jack Black találta ki.

3. A Mirandát alakító Miranda Cosgrove valójában remek énekes volt, ezért külön “rossz éneklési” leckéket kellet vennie, hogy a Memory című számot ne hibátlanul énekelje el.

4. A DVD kiadás egyik extrájából kiderült, hogy a film eredetileg musical lett volna.

5. A forgatókönyv egy korai vázlata szerint Jack Black és Joan Cusack karaktere egymásba szeretett volna a bárban történt beszélgetés után.

6. Jack Black színészi elfoglaltságai mellett zenészként is ismert. Ő a Tenacious D nevezetű rockbanda egyik tagja.

7. A filmből maga a híres musical rendező, Andrew Lloyd Webber készített színpadi művet, amit 2015-ben mutattak be a Broadway-en.

8. Richard Linklater helyett eredetileg Stephen Frears rendezte volna a filmet.

9. A forgatókönyvíró, Mike White nem különösebben rajong a rockzenéért. Végül mégis azért e köré a stílusirányzat köré épült a fim, mert Jack Black ebben érezte otthonosan magát.

10. Bár a filmben lévő gyerekkarakterek egyidősnek tűnnek, az őket alakító színészek között volt némi korkülönbség. A Freddy Jones-t alakító Kevin Alexander Clark majdnem 15 éves volt a film megjelenésekor, míg Miranda Cosgrove épphogy betöltötte a tizedik életévét.

11. A Gibson és a Marshall hangszergyártó cégek is szponzorálták a filmet.

12. Abban a jelenetben, amikor Jack Black a színpadról a közönség közé veti magát, hivatásos kaszkadőrök kapták el.

13. A filmben szereplő gyerekek szüleinek kivétel nélkül Volvo-ja van.

14. A büdzsé 35 millió dollár volt, világszinten pedig 131 millió dollárt termelt az alkotás.

15. Amikor Ned azt kéri Dewey-tól, hogy adja el az egyik gitárját és abból fizesse ki a lakbért, Dewey ezt válaszolja: “Picasso-tól is azt kérnéd, hogy adja el a gitárját?”, ezután Sarah Silverman karaktere idiótának nevezi őt. De a valóságban, akár milyen hihetetlen is, a gitár központi szerepet töltött be nem egy Picasso festményen.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/