péntek, február 23, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Igazából szerelem című filmről

1. Richard Curtis rengeteg tehetséges brit színésznőt hallgatott meg Sarah szerepére, de folyamatosan azt hajtogatta, hogy egy olyan színészt szeretne, mint Laura Linney. Egy idő után ezt megelégelte a castingért felelős rendező és ezt mondta Curtis-nek: Az isten szerelmére, akkor szerezd meg Laura Linney-t. Ennek hatására hívta be a rendező a színésznőt, aki végül meg is kapta a szerepet.

2. A filmvégi montázsban látható jelenetek nem voltak előre megrendezve. Richard Curtis rendező egy csapat operatőrt küldött a Heathrow reptérre, akik amikor valami érdekeset láttak elkezdtek videózni.

3. Richard Curtis elárulta, hogy Emma Thompsonra plusz kilókat kelett tenni, hogy kicsit nagyobb darabnak látszódjon, ugyanis a valóságban túlzottan vékony volt.

4. Laura Linney egyszerre forgatta az Igazából szerelem és a Titokzatos folyó című filmet. Az előbbit Londonban, míg utóbbit Bostonban, ezért rengeteget kellett ingáznia a két kontinens között.

5. 2004-ben ez volt a legtöbbször kikölcsönzött alkotás az Egyesült Királyságban.

6. Az amerikai ABC Family Channel csak megvágva volt hajlandó a műsorára tűzni a filmet. Ebből a változatból pedig egy az egyben hiányzott John és Judy (a két pornószínész) történetszála.

7. Richard Curtis és a stáb java része több, mint 45 percig vitatkozott azon, hogy Lucia milyen színű fehérneműt viseljen a tóparti jelenet során.

8. Hugh Grant ki nem álhatta a legendássá vált táncolós jelenetet, mert szerinte egy valódi miniszter ilyet nem csinálna.

9. Richard Curtis eredetileg két filmen dolgozott. Az egyik Hugh Grant karakterével a másik pedig Colin Firth-ével foglalkozott volna, de miután a két történet sok hasonlóságot mutatott az író/rendező inkább egybe olvasztotta őket, ez adta az Igazából szerelem alapját.

10. Az angol “actually” (magyarul igazából) szó 22-szer hangzik el a filmben.

11. Ez volt Richard Curtis rendezői bemutatkozása. Előtte inkább forgatókönyvíróként volt ismert.

12. Billy Mack és a menedzsere, Joe karakterei az egyetlenek, akik semmilyen kapcsolatban sem állnak a többi szereplővel.

13. 2017-ben Richard Curtis elmesélte az Empire magazinnak, hogy az Universal akkori főnöke, Stacey Snider azt mondta neki, hogy a film 50 millióval is kevesebbet kereshet, ha megtartják a meztelen jeleneteket. Curtis válasza erre az volt, hogy, tinédzserként ő pont azért ülne be erre a filmre, hogy meztelenkedést lásson és azért nem szeretne megválni ezektől a jelenetektől, mert akkor cserbenhagyná a fiatal felnőtt közönséget.

14. Liam Neeson karaktere, Daniel egy özvegy, aki próbál túljutni felesége elvesztésén. Sajnálatos módon néhány évvel a bemutató után maga a színész is özvegy lett, amikor egy síbaleset következtében elhunyt a felesége.

15. Claudia Schiffer, alig egyperces cameójáért, 300.000 dollárt kapott. Ez átszámítva körülbelül 85 millió forintnak felel meg.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/