szombat, június 22, 2024

Trending

Hasonlóak

15 érdekesség a 15 éves Jelekről

Egy földönkívüliekkel foglalkozó thriller, ami annak ellenére is hatásos és félelmetes volt, hogy lépten nyomon az arcunkba toltak volna egy CGI lényt. Ma 15 éve mutatták be a Mel Gibson főszereplésével készült Jelek című filmet. Íme 15 érdekesség, amit talán még nem tudtatok róla.

1. Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo helyére ugrott be, miután a színész súlyos betegsége miatt nem tudta elvállalni a szerepet.

2. A filmben fontos szerepet játszó gabonakörök megalkotásához egyáltalán nem használtak semmi féle speciális effektust.

3. A Jelek volt Abigail Breslin első filmszerepe.

4. Graham Hess (Mel Gibson) eredetileg idősebb lett volna a forgatókönyv szerint és Paul Newmannek, valamint Clint Eastwoodnak is felajánlották a szerepet, de mindketten passzoltak.

5. M. Night Shyamalan egyszer azt mondta a Jelekről, hogy ezt a filmjét volt a legkönnyebb megírnia és megrendeznie.

6. Annak ellenére, hogy egy idegen inváziós film mindössze másfél percet láthatjuk az idegeneket teljes valójukban a 106 perces játékidőből.

7. Mel Gibson a forgatás ideje alatt „Lem Nosbig” álnéven szerepelt a forgatási névsorban. Erre azért volt szükség, hogy a rajongók és az újságírók ne tudják melyik nap vesznek fel jeleneteket a színésszel.

8. A rendező a Madarak, az Élőhalottak éjszakáját és a Testtablók támadása című filmeket jelölte meg, mint legfőbb inspirációk.

9. Rendhagyó módon a zeneszerző, James Newton Howard már a forgatás előtt megírta a film zenéjét. A komponáláshoz a film storyboardjából merített ihletet.

10. Shyamalan azért akarta megnyerni Mel Gibsont a főszerepre, mert szerinte ő az a fickó akiről a nézők valóban elhiszik, hogy mindenre képes annak érdekében, hogy megvédje a családját.

11. Az idegenek erdetileg „láthatatlanok” lettek volna, de a tesztek során letettel erről az elképzelésről, mert nem mutatott elég jól a képernyőn.

12. A forgatás ideje alatt Shyamalan többször is megnézette színészeivel a Madarak című Alfred Hitchcock filmet.

13. A filmben szereplő, földönkívülieket bemutató kézikönyvet a rendező lánya, Saleka Shyamalan illusztrálta.

14. A film kedvéért egy új fajta öntözési technikát is kifejlesztettek, hogy a kukorica és a gabona gyorsabban nőjön.

15. Azt a jelenetet amikor az M. Night Shyamalan által alakított Ray elmeséli Mel Gibson karakterének, hogy hogyan halt meg a felesége, azt egy nappal azután vették fel, hogy a rendező egyik közeli családtagja elhunyt.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog.Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat...Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/