hétfő, május 20, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség amit talán nem tudtál a 15 éves A sziget-ről

Bár nálunk csak 2005 szeptemberében debütált, Észak-Amerikában 2005. július 22-én mutatták be Michael Bay 6. egész estés játékfilmjét Scarlett Johansson és Ewan McGregor főszereplésével. A film 162,9 millió dollárt gyűjtött a mozi pénztáraknál, a kritikusoktól és a filmkedvelőktől pedig kapott hideget és meleget egyaránt. Mivel a költségvetés 126 millió dollárra rúgott, már akkoriban is bukásként könyvelték el a nem túl távoli jövőben játszódó, komolyabb etikai kérdéseket is feszegető filmet.Én viszont már 15 éve is szerettem és most is nagyon szívesen nézem, ezért bevallom őszintén, hogy nem tudom, miért utálják sokan. Számomra egy tisztességesen összerakott, komolyabb témákat is feszegető film, remek látványvilággal, Bay-hez illő, de még nem túl sok robbanással és a karaktereiket jól játszó színészekkel. Ha még nem láttad, érdemes megnézni, ha pedig régen nem szeretted, talán most fogod!

A sziget

Te tudtad?

1. Az eredeti forgatókönyv szerint sokkal inkább a jövőben (kb 2100-ban) játszódott a
cselekmény, de az túl sokba került volna a stúdiónak, ezért közelebb hozták napjainkhoz,
egész pontosan 2019-be! (Remélem valaki ellenőrizte, hogy az 51-es körzetben épp nem
klónokat gyártanak…)

2. A sziget mindössze 35 millió dollárt szedett össze az Észak-Amerikai mozikban a
nyitóhétvégén, ezzel Michael Bay addigi legrosszabb nyitánya lett.

A sziget

3. „Ez a nyelves dolog nagyon jó” – mondja az első csókjelenetnél Lincoln (McGregor)
Jordannek (Johansson). Ezt a mondatot igazából Michael Bay mondta, amikor először
megcsókolt egy lányt! Kínos.

4. A filmben látható reklám, amiben Sarah Jordan (Johansson) szerepel igazi volt, a Calvin Klein-nek forgatta.

5. Tom Lincoln (McGregor) karaktere Skóciából származik, aki rajong a sportmotorokért, csak úgy, mint az őt játszó Ewan McGregor.

A sziget

6. Hogy mit változtatna meg Michael Bay a filmen? A végét, hogy grandiózusabb legyen.

7. A nyitójelenetben látható hajó – Renovatio – igazi, nem díszlet és Wally Power a neve, 118 láb hosszú.8. Azokat a jeleneteket, ahol Lincoln (McGregor) meglátogatja szerelő barátját James-t (Steve Buscemi), egy Los Angeles-i használaton kívüli erőműben vették fel. Csak hogy a forgatás kezdetén áram kimaradásokat tapasztaltak Los Angeles szerte, ezért be kellett kapcsolni.Így a hőmérséklet megemelkedett 110 ◦c-ra és olyan zaj volt, hogy fülvédőt kellett viselniük.

9. A Merrick (Sean Bean) irodájában található festmény Pablo Picasso festménye a
Femme Assise: Jacqueline.

A sziget

10. A Parts: The Clonus Horror c. film készítői pert indítottak a Dreamworks stúdió ellen, mert A sziget kísértetiesen hasonlít szerintük az 1979-es filmjükre. Végül tárgyalás nem volt, a felek peren kívül megegyeztek 2006-ban. Bár az összeget nem árulták el, állítólag a Dreamworks 7 számjegyű összeggel kárpótolta az alkotókat.


Horváth Móni
Horváth Móni
Szia, Móni vagyok! Az Aladdint làttam először moziban és ez, valamint hogy 5 éves korom óta nagy Star Wars rajongó vagyok, biztosan megalapozta a filmek iránti rajongàsomat. Szeretem, hogy női szemmel nézve sokszor eltèr a véleményem 1-1 film esetében és ezt nem is rejtem véka alà.