péntek, február 23, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 20 éves Egyiptom hercege című filmről

1. A Z, a hangya után ez volt a DreamWorks Animation második alkotása, azonban ez volt az első kézzel rajzolt.

2. Nem kevesebb, mint 600 vallási szakértőt alkalmaztak a készítők annak érdekében, hogy annyira hiteles legyen a film, amennyire csak lehet.

3. A filmet vallási témája miatt, többek között Egyiptomban, Indonéziában és Malajziában is betiltották.

4. 70 millió dolláros költségvetésével akkoriban ez volt a legdrább animációs film. Most ezt a rekordot az Aranyhaj és a nagy gubanc tartja 250 millióval.

5. Brenda Chapman volt az első nő, aki nagy költségvetésű animációs film rendezésében részt vett.

6. 1999-ben két Oscarra (Legjobb betétdal, Legjobb filmzene) jelölték, melyből egyet, Legjobb betétdal kategóriában díjra is tudott váltani.

7. Isten szinkronját először az összes szereplő hangjából keverték ki, amiben mindenki ugyanannyira volt hangsúlyos, de később a készítők úgy döntöttek, hogy Val Kilmer hangját felerősítik, hogy ő domináljon, míg a többiek csak suttognak.

8. A Vörös-tenger szétválasztása a 99 perces játékidőből mindössze 4 percet tesz ki, az animátorok mégis közel 2 évig dolgoztak rajta.

9. A teljes szinkronstábból mindössze 5 színész (Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer, Martin Short, Steve Martin, Ofra Haza) volt, aki karakterének beszéd és énekhangját is egyszerre szolgáltatta. A többiek külön énekhangot kaptak.

10. Martin Short és Steve Martin (akik a való életben közeli barárok és sokat dolgoztak közösen karrierjük során) egymás mellett vették fel karaktereik dialógusait.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/