szombat, április 20, 2024

Trending

Hasonlóak

10 érdekesség a 15 éves Tapló télapó című filmről

15 évvel ezelőtt, vagyis 2003 november 25-én került bemutatásra minden idők egyik legviccesebb és legvulgárisabb karácsonyi filmje, a Billy Bob Thornton főszereplésével készült, Tapló télapó. Ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk nektek 10 érdekességet, amit talán még nem tudtatok erről a korhatáros karácsonyi moziról.

1. Ez volt John Ritter utolsó, teljes egészében befejezett filmje. Sajnos a bemutatót azonban már nem élhette meg. A premier előtt két hónappal hunyt el infarktusban.

2. Billy Bob Thornton elárulta, hogy a szerepnek megfelelően néhány jelenetet enyhén ittas állapotban vettek fel vele.

3. Billy Bob Thornton egy interjúban arról mesélt, hogy eddigi karrierjéből legszívesebben erre a filmjére, valamint az Alamo – 13 napos ostrom című alkotására gondol vissza legszívesebben.

4. Jack Nicholson is olvasta a film forgatókönyvét és nagyon szívesen vállalta volna a főszerepet, de akkor már leszerződött a Minden végzet nehéz című mozira.

5. Bill Murray azonban még tovább jutott. Ő már alá is írt Willie szerepére, de végül kiszállt, mert inkább az Elveszett jelentés-t szerette volna elkészíteni.

6. Az angol “fuck” szitokszó 159-szer, a “shit” pedig 73-szor hangzik el a filmben. Összesen azonban még ennél is több, közel 300 káromkodás hallható benne. Ezzel magasan ez minden idők legvulgárisabb karácsonyi alkotása.

7. Csehországba, “Santa is a Pervert”, azaz Perverz mikulás címmel mutatták be.

8. Bernie Mac és Tony Cox már dolgoztak együtt a Végre péntek című filmben.

9. A híres női komikusnak, Sarah Silvermannek is volt egy rövid jelenete a moziban, mint “télapó kiképző”, de a végső változatba ez nem került bele.

10. A bevásárlóközpont mögötti parkoló több ismert alkotásban is szerepelt már, többek között Robert De Niro is itt lötte le Bridget Fondát, a Jackie Brown című, Quentin Tarantino filmben.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/